vineri, 18 februarie 2011

7 lucruri pe care nu le stiati despre mine


1.  Numele meu complet este Alina Dora Taranu-Hofnar.

Inca de cand era insarcinata, mama stia ca o sa ma cheme Ina. Si tuturor li s-a parut un nume frumos. Mai putin bunicii mele care, in momentul in care s-au dus sa ma inregistreze la Evidenta Populatiei (sau cum s-o numi biroul respectiv) a suferit un atac de cord combinat cu o criza de epilepsie, doua de splina si trei de rinichi. Dupa parerea ei, un nume din trei litere nu putea fi potrivit decat pentru o pisica sau un catel, si in niciun caz pentru prima ei nepoata. Asa ca, in fata bietului functionar inmarmurit, parintii au ales primul nume care se termina in “-Ina” care le-a trecut prin minte. Putea sa fie la fel de bine Catalina, Madalina, Corina, Florina, Sorina, Albertina, Dorina, Cristina etc.

Cu exceptia unor angajati de la politie si de la aeroport, nimeni nu m-a strigat asa vreodata, spre disperarea bunicii, dupa cum puteti banui. Nu intorc capul daca aud “Alina” pe strada si niciodata n-am simtit ca are vreo legatura cu mine. Pe majoritatea diplomelor de la olimpiadele din liceu e scris “Ina”, pentru ca asa mi-am semnat lucrarile si examenele din clasele primare pana la masterat.

“Dora” banuiesc ca vine de la “Teodora”, cum am aflat abia acum cativa ani ca am fost botezata la biserica (probabil un alt exces de zel al bunicii). :-) “Dora” mi se pare oarecum simpatic, desi mi-e la fel de strain ca si “Alina”. E numele pe care il avea Principessa din “La vita e bella”. Si e si numele unui personaj biblic obscur, care n-a avut alt merit decat ca a murit si a fost inviata de un apostol in Noul Testament.

2.  Am un piercing.


Nu e la vedere si a fost facut intr-un moment de nebunie temporara. Intre timp nebunia a trecut, dar am inceput sa tin la el si nu l-as mai scoate.

3.  Am dat de doua ori examenul pentru scoala de soferi.


Am carnet din 2005 si ultima data cand am condus a fost la examenul auto. Pentru ca eram un pericol public, tata a inchiriat un stadion inainte de examen, sa exersam acolo. Am invatat parcarea cu spatele in portile de fotbal. :-) ))))

4.  Toti iubitii pe care i-am avut de cand am blog au si ei blog. 

Si, cu o singura exceptie, i-am avut pe toti in blogroll.

5.  Cand aveam 2 ani, am inghitit o pereche de cercei de aur.


In urmatoarele 3 saptamani, ori de cate ori faceam vizite la olita, eram supravegheata mai ceva ca Obama cand o ardea la fast food cu presedintele Rusiei (foto 5). Doar ca, in pofida anchetei zilnice, cerceii n-au mai aparut. Niciodata. Partea amuzanta este ca, ori de cate ori trec prin controlul de pe un aeroport, chiar daca sunt doar in balerini si-ntr-o rochita, fara nicio bijuterie, scannerul respectiv bipaie, fara exceptii. Imi place sa cred ca ala e modul cerceilor de a-mi transmite sa nu-mi fac griji, ca sunt bine mersi amandoi. :-)

6.  Sunt mioapa
.

Probabil ar trebui sa port ochelari permanenti, dar n-o fac. Blame it on Marylin Monroe, who turned short sightedness into something that's hot. :P

7.  Am centura maro (san kyu) la karate.


As prefera totusi sa folosesc mai degraba sprayul paralizant sau bastonul electric in caz de agresiune decat miscarile pe care le-am invatat la cursuri. Am o puternica impresie ca agresorul n-ar avea nicio problema sa le intoarca impotriva mea. :-)))

Multumesc simpaticei MD pentru leapsa si pentru premiu! (daca am inteles bine :D)

As vrea sa ne spuna 7 lucruri pe care nu le stim despre ele Andressa, Chris, Ana, Andreea si Cristina. :-)

7 comentarii:

Anonim spunea...

centura maro!? :)) nice.
esti ca o orhidee din aia frumoasa si periculoasa sau centura e doar pt Palmares? :)

and yeah, Ina suna mult mai bine. definitely!

Ina spunea...

@dobrecatalin,

N-ai citit punctul 3? Sunt periculoasa, all right. :)))))

zapacita spunea...

:)) Mersi, haioasa leapsa. Execut mai tarziu.
Faza cu cerceii mi se pare de vis iar parcarea pe stadion...de film:)))

Andreea spunea...

Dora, ca pestoaica cu memoria scurta din Nemo. Ah, aia era Dory, ma rog. Alina Dora, that is how i will call u from now on :P

andreeame spunea...

hei, cochetez si eu cu ideea sa-mi fac piercing. in buric! am depasit de mult varsta la care acest lucru era cat de cat acceptabil, dar... tot as vrea!:) as vrea sa stiu... doare?:)

Ina spunea...

@zapacita,

Looking back, faza cu parcarea e simpatica. Atunci ma simteam ultimul om pt ca tata n-avea incredere sa iasa cu mine nici macar pe un drum parasit, in afara orasului. :))

@Andreea,

Baby, u can call me Jessica Alba if that makes you happy. Nu te astepta sa-ti si raspund, totusi. :P

@andreeame,

Pe mine cu tot cu anestezie locala m-a durut ca naiba. A doua oara chiar mai tare ca prima. Pt ca mi-am scos piercing-ul, s-a astupat gaura si a trebuit sa imi faca alta. :)))

imdb-tt0089981 spunea...

1. unul dintre prenumele mele seamana foarte mult cu unul de-al tau :)
2. am avut in copilarie o perforatie a epidermei de la o cazatura pe gheat,a~, care dupa 4-5 copci s-a inchis
3. am dat de doua ori pt carnet, dar nefiind posib. de stadion :P n-am "absolvit"
4. nu folosi des 'toti iubitii', ar putea unii sa interpreteze ca personajul Satine ar fi fost inspirat din vietisoara ta :P
5. colega unei amice si-a inghitit caninul de aur iar dupa 4 zile ..il avea shining-glittering in it's gums place!!! priceless
6. that's true you know
7. imi plac centurile negre din piele dar nu ma deranjeaza nici cele textile :P important este sa aiba catarama buna

we are practically soul twins you see, the love as friend could have a scientific explanation: stiinta recent a adoptat, printre altele mai vechi, teoria ca noi toti suntem alcatuiti din atomi reciclati; totul in lume se compune din atomi reciclati, numarul total de atomi ramanand constant in timp; astfel, oxigenul pe care ni-l luam din aer sau apa, are in compozitie atomi care au fost in Leonardo da Vinci samd; deci cum ar veni este posibil sa fim alcatuiti din atomi care candva au compus o singura persoana? (bine, asta nu se pupa cu teoria enuntata de tine si anume ca la fiecare 3 ani noi suntem altii)

it's good 'cause you're in the world, am impresia ca stiu aproape totul despre tine, well, except for the piercing..