miercuri, 9 februarie 2011

Leapsa: Interviu cu mine

Am primit zilele trecute o leapsa de la Cristina, dar pentru ca am avut multa treaba (a se citi de facut reporting, de scris si de editat un text de 12.000 de semne :P), am amanat-o pana azi. A fost haios sa raspund la intrebari, m-am simtit iar ca in clasa a VI-a cu oracolul in fata.

Am doar o completare de facut: in interviul de la Cristina lipseau 2 intrebari. Si cum mie nu-mi plac lucrurile facute pe jumatate, am mers pe firul lepselor si am gasit-o pe cea de la care a pornit, respectiv simpatica Tomata. :-) Care, la randul ei, o completase dar sarise o intrebare. Eu am raspuns la intrebarea aia, dar am sarit peste alta, c-asa am avut chef. :P

1. Când ai simţit că părinţii tăi au fost cu adevărat mândri de tine?

Ai mei au fost intotdeauna mandri de mine. Cred ca sunt un om foarte norocos din punctul asta de vedere. Mama chiar a plans la realizarile mele academice mai importante si scotea mai demult la imprimanta posturi de pe blog pentru a le arata colegelor. :-) Iar tata a cumparat toate ziarele si revistele no-name la care am scris vreodata. Cateodata mi-e teama ca n-o sa ma ridic la nivelul asteptarilor lor.

2. Pe cine ai dezamăgit cel mai tare?

Pe mine. A durat un an doi ani pana m-am iertat.

3. La ce eşti cel/cea mai bun/ă, ce ştii să faci mai bine decât toţi oamenii pe care-i cunoşti personal?

Mananc ciocolata c-un talent de invidiat si nu se vede (atat de dezastruos pe cat s-ar putea :D). Deci cred ca ma pricep sa ascund ciocolata. :-)

4. Ce crezi că e cel mai enervant la tine, în ochii celor dragi ?

Lipsa de incredere in mine.

5. Care e lucrul cel mai groaznic pe care l-ai face pentru bani?

N-as face nimic groaznic pentru bani, pentru ca atunci nu m-as mai putea bucura de ei. Daca asta e o intrebare de-aia filosofico-psihologica si vorbim de eventualitatea in care cineva drag ar fi in pericol, raspunsul e orice.

6. Care crezi că e cea mai importantă calitate pe care ai moştenit-o de la părinţii tai?

De la mama determinarea, de la tata increderea naiva in oameni.

7. Când ai simţit că ai arătat cel mai bine din toată viaţa ta?

Am fost imbracata de cateva ori in rochii scumpe, de firma, cocotata pe tocuri inalte si machiata si coafata ca un model si cu toate astea n-am avut incredere in mine. Si, la naiba, cea mai frumoasa m-am simtit tot in diminetile cand eram cu parul ca o claie de fan si ochii carpiti si un el imi spunea ca n-a mai vazut pe nimeni ca mine. :-)

8. Care e cel mai prost om pe care-l cunoşti?

Tipul care s-a indragostit de mine, dar a preferat sa ramana in relatia calduta in care era pentru ca-i era frica sa riste si mi-a frant, astfel, inima? I kid, I kid. Ala e al doilea. :-))))

9. Care e sunetul care te enervează cel mai tare?

Vocea surorii mele care-mi suna in cap atunci cand fac ceva ce stiu ca n-ar trebui sa fac. :-)

10. La ce eveniment din viaţa ta ai fost cel mai emoţionat/a?

Emotionata la modul bun am fost cand, dupa o absenta de cateva luni, mi-am revazut iubitul de la vremea respectiva. N-am dormit toata noaptea din ajun de emotie si durere de stomac, asa ca am citit o carte din scoarta in scoarta, numarand, in acelasi timp, bataile ceasului. Emotionata la modul rau am fost cand am aflat ca a murit bunicul.

11. Care ar fi singurul lucru pe care ţi-ar plăcea să-l furi (fiind singura şansă de a-l avea)?

Nu stiu de ce, acum, pe loc, mi-a venit in minte “Sarutul” lui Klimt. L-as vedea pe un perete imens de living de culoarea levanticii. :-) Si metaforico-hiperbolic vorbind, o ora cu Patrick Dempsey. Heck, mi-ajung si 15 minute. :-)))

12. Care a fost cel mai stânjenitor moment din viaţa ta?

Nu pot sa-l numesc. N-ar fi cinstit fata de celelalte 1.359.846 alte momente stanjenitoare din viata mea (sub eticheta Bridget Jones le gasiti doar pe alea softcore, pe care am putut sa le impartasesc in public). 

13. În faţa cui te simţi cel mai pierdut, emoţionat, blocat ?

In fata unui baiat pe care il plac si care stiu ca ma place ma comport ca un accident rutier. :-))) Si-n fata oricui ridica vocea, e grosolan sau rau. Nu fac fata bine prostiei, rautatii si conflictelor, in general.

14. Când ţi-a fost cel mai greu să spui adevărul?

Oricand am stiut ca atunci cand o sa ma opresc din vorbit, cealalta persoana o sa inceapa sa sufere.

15. Ce-ai vrea să schimbi cel mai tare în viaţa ta?

Mi-ar placea sa ma pot privi cu ochii femeii de peste 20 de ani si sa-mi dau seama ca toate nimicurile pe care as vrea sa le schimb azi nu conteaza catusi de putin si ca viata mea acum e, vorba lui Pink, fucking perfect. :-)

16. Cu cine vorbeşti cel mai des despre sex ?

Asta-i cam ca aia cu fericirea. Poti vorbi de fericire, dar nu mai bine o traiesti? ;-)

17. Care e cea mai proastă scuză pe care ai folosit-o vreodată?

Intotdeauna folosesc scuze perfecte, imi pare rau. :-)))

18. Ce nu i-ai putea ierta niciodată omului pe care-l iubeşti?

Oricat de mult am crezut odata in replica aia din “Love Story”, cu “Loving someone means never having to say you’re sorry”, intre timp am crescut si am invatat ca gresim cu totii. Si as putea ierta aproape orice, mai putin minciuna.

19. Ce calitate a jumătăţii tale de viata iţi este cea mai dragă?

Intrebarea asta denota o oarecare greutate in a opera masinaria agricola care este limba romana, nu credeti? :P Daca vorbim de ce calitate a celor 25 de ani traiti pana acum mi-e cea mai draga (sa speram, totusi, ca n-am ajuns inca la jumatatea vietii :-)) as zice “neprevazutul”. Daca vorbim despre omul ala care ar trebui – ipotetic–  sa ma completeze (desi, ma iertati, eu nu-s un ciot) pai ar trebui sa fie multe chestii, dar mai ales open-minded.

20. Care a fost jucăria ta preferată in copilărie?

N-am avut una. Afectiunea mea a variat, mai ceva ca fluxul si refluxul. In liceu am dormit insa cu un iepuras cu rochita care este, inca sunt de parere asta, jucaria de plus perfecta, ca moliciune, design si feeling pe care ti-l da. Probabil as mai dormi cu el daca n-ar fi cateaua meu geloasa Pamantului si nu l-ar tara prin casa cu ciuda. :-)))

21. Pe cine te bazezi dacă ţi se întâmplă o nenorocire?

Primul om pe care l-as suna ar fi mama. Apoi sora mea. Apoi doua prietene foarte apropiate. Dar de ce trebuie sa avem intrebari asa pesimiste? Desi, intre noi fie vorba, asta ar fi ordinea in care as suna si in cazul unei vesti minunate. :-)

22. Pe cine simţi cel mai tare nevoia să protejezi ?

Pe singura fiinta a carei viata depinde literalmente de mine. Pe Lily.

23. Care e domeniul despre care ai vrea să ştii cel mai mult?

O, am goluri in multe domenii. Pentru inceput, despre NLP, psihologie adleriana si limbaj HTML.

24. Cine-ţi lipseşte cel mai tare în acest moment?

Pentru prima data dupa mult timp, nimeni. :-)

25. În ce privinţă crezi că eşti cel mai puţin înţeles?

Am invatat limba romana si alte 3-4 limbi straine destul de bine la vremea mea si cand nici astea nu ma ajuta, am o mimica si o gestica de invidiat, deci n-am astfel de probleme. 

26. Care e cel mai frumos cuvânt din limba ta?

Imi place “acasa”, dar asta la nivel semantic. La nivel strict fonetic, cred ca e “slumpflatie”, pe care l-am auzit de la Zapacita. :-)

27. Unde te simţi cel mai în siguranţă?

Acasa, in pijamalele mele cu ursuleti, in dimineata de Ajun, inconjurata de toti ai mei.

28. Care a fost cel mai frumos compliment ce ţi s-a făcut vreodată?

Cel mai frumos lucru pe care mi l-a spus un strain, respectiv o cititoare a blogului meu pe care n-o cunosc, a fost ca ar vrea ca fata ei sa semene cu mine cand creste mare. De la oameni dragi am auzit multe lucruri frumoase, dar din alea care raman doar pentru mine. :-)

29. Care e persoana care te face să râzi, să te simţi relaxat?

Cam toate prietenele si prietenii mei au un umor fantastic si ma fac sa ma simt bine in pielea mea.

30. Pentru ce te rogi cel mai des?

Ma rog pentru oameni, nu pentru lucruri. Pentru lucruri imi propun obiective si ma tin de ele. :-)

31. Cine te-a influenţat cel mai mult până acum?

Bunica mea.

32. Care a fost primul tău vis împlinit?

Cand eram mica, banuiesc ca am adunat toata ambitia care zacea in mine si am rostit primele cuvinte, ca sa le comunic celor mari ca uram piureul ala de morocv cu conopida cu care ma infundau. Ziua in care am trecut pe biscuiti cu mere a fost, probabil, primul meu vis implinit. Daca ma intrebati care a fost cel mai mare, ar fi fost alta poveste... :-)

33. În ce an al vieţii tale ai simţit ca te-ai schimbat cel mai mult?

In bine, in 2006. In rau, in 2008.

34. Ce invenţie din acest secol crezi că are cel mai mare impact în viaţa ta?

Nu stiu ce s-a inventat life changing si breathe taking in ultimii 10 ani, ca sa vorbim de "acest secol". Banuiesc insa ca cel care a compus intrebarea asta credea ca suntem tot in secolul XX, nu? :-))) Raspunsul ar fi atunci internetul, ob-urile si cartile de credit. ;-)

9 comentarii:

Anca spunea...

Viata pe care o duci mi se pare fucking perfect, nu pot sa cred ca ai vrea sa schimbi ceva cat de mic. Esti tare norocoasa. :)

Ina spunea...

"Daca e sa te iei dupa bloguri, toate fetele traiesc o viata perfecta in locuinte de vis, mananca numai chestii delicioase, se plimba numai in locuri frumoase si sustin ca fiecare zi a fost extraordinara, ceea ce in realitate nu e deloc asa", ca sa citez un mare clasic in viata. :))

Dar da, ai dreptate, am multe motive sa fiu extrem de recunoscatoare. :)

zapacita spunea...

"slumpflatie" a fost cuvantul meu preferat saptamana trecuta cand invatam la jurnalism economic:)) "Geograf" inca mi se pare cel mai muzical.
M-am uitat acum la colajul cu Lilly si m-am binedispus tare:D

x_choco_z spunea...

vai ce minunata te revelezi a fi, pe an ce trece mai incantatoare
esti f perfect :P
daca mi-as dori ceva vis-a-vis de anturajul virtual, ar fi sa nu-ti fie niciodata mai putin bine decat acum
this is so you!
this is so inozzzzicious!
I simply love ..your familly! :D

Let us have more pics of you, you could take the camera with you this year on the sea shore;) ..and show us the waves! ~~~~~~~~

PS
I wish you would start working in television.. but you value so very much the half-public status. You are not very narcissistic, are you? I wish we had more of you! :D

sesert spunea...

hei, mai joaca cineva leapsa in ziua de azi? devine un arhaism

Ina spunea...

zapacita,

Da, e o figura. Poate cand da caldura, iesi cu noi intr-o sambata la plimbare s-o cunosti. :)

x_choco_z,

Ma flatezi, ca de obicei. :P Am cochetat cu televiziunea, dar nu e pt mine. Mi-e foarte bine unde sunt acum. :)

sesert,

Copiii, sigur ca da! :) Ii vad uneori prin parcuri.

gogu spunea...

poate n-ar trebui sa ma aflu in treaba, dar cred ca tu esti "the brownish" type, asa ca mai bine cred ca-ti vine cu castaniu-ciocloatiu decat cu ..nuanta cea noua rosiaticarsa / flacara din par, pe care am vazut-o azi la cateva fete prin Bucur-Obor..
dar desigur este totul la "altitudinea" ta ;)

Ina spunea...

gogu,

Apreciez sfatul. Mersi! :)

Anonim spunea...

@15.(...) 20..
Que Sera Sera ...