duminică, 15 mai 2011

There's something about Kate

Nici nu s-a stins bine ecoul clopotelor de la Westminster Abbey, ca au si aparut primii gold diggers prieteni de suflet ai cuplului regal, dornici sa impartaseasca lumii amintirile lor personale cu William si Kate. Motivele n-au evident, nimic de-a face cu foloasele materiale, ci sunt bazate pe muzica sufletului lor pur si inocent. :-))))

Par egzample, o fatuca americana, pe numele ei Laura Warshauer, care a fost colega de camin in primul an cu cei doi (la fel ca si alti cativa zeci/sute de oameni), s-a trezit brusc napadita de amintiri. Si cu cine sa vorbesti despre prietenii tai super-apropiati Ducele si Ducesa de Cambridge daca nu cu presa de scandal? 

Si cum sa-ti ostoiesti acest dor apasator daca nu compunand o piesa de mare angajament, pe care s-o botezi fara nicio intentie de marketing "To Will and Kate: Meet Me at Exit 109"? Daca mai ai si vreo 2 fotografii cu ei (cum mai au probabil si alti zeci de colegi) si le pui pe repeat pana ametesti lumea, ai obtinut un videoclip induiosator. Laura dearest, nu stiu cum ti se vinde piesa pe iTunes, dar eu in locul tau nu m-as astepta sa ma invite bunii mei prieteni Will si Kate pe la ei pe-acasa prea curand. Zic doar sa nu-ti tii respiratia. 

Am citit zilele astea cam tot ce se putea citi pe tema (dupa cum v-am spus, am si eu nostalgiile mele :P) nuntii si a povestii de dragoste dintre cei doi si am desprins doua teorii ale conspiratiei majore. Eu am si eu o teorie a mea, dar e mai minora. Despre asta, insa, mai incolo. 

Prima teorie sustine ca fosta domnisoara Middleton ar fi o arivista, dornica sa ajunga regina cu orice pret. Cica dorinta asta de parvenire i s-ar trage de la bunica ei, Dorothy Goldsmith, fiica de tamplar si nepoata de miner. Atat de mult isi dorea Dorothy sa "ajunga cineva", incat apropiatii o ironizau spunandu-i "Lady Dorothy". De altfel, si despre mama lui Kate, Carol, devenita milionara in urma unei afaceri online cu accesorii de petreceri pentru copii, se spune ca este extrem de ambitioasa. 

In sprijinul acestei teorii vine si observatia ca actuala ducesa de Cambridge ar fi copiat extrem de atenta stilul vestimentar al Printesei Diana de-a lungul timpului, pregatindu-se pentru Ziua cea Mare.

Cea de-a doua teorie se bazeaza, in principiu, pe nevoia oamenilor de a crede in "fericiti pana la adanci batraneti" si porneste de la ideea romantica a predestinarii. In fond, nu e povestea lor de dragoste un basm modern? 


Si nu a semanat Kate ca doua picaturi de apa cu Grace Kelly, o alta Cenusareasa extrem de iubita? 


Daca si voi faceti parte din gasca asta a "predestinatistilor", boy do I have something for you!
:-) Considerati ca a venit Craciunul mai devreme si uitati-va la poza de mai jos.


Poza, facuta in 1962, ii infatiseaza pe bunicul lui Kate, Peter Middleton si pe bunicul lui William, Printul Philip. Haha, ce cred ca ar fi ras amandoi daca cineva le-ar fi spus ca intr-o zi nepotii lor isi vor pune pirostriile. Nici macar nu stiu care ar fi ras mai tare. :-)))

Si uitati-i, 20 si ceva de ani mai tarziu de la momentul "intalnirii" bunicilor lor, pe Wills si Kate, ambii inconstienti de toata nebunia care ii va inconjura mai tarziu in viata. 


Facem un salt si ajungem in 2001, anul in care cei doi se cunosc la St. Andrews. Potrivit unui reportaj foarte simpatic al NBC, St. Andrews e colegiul cu una dintre ratele cele mai ridicate de casatorii intre fosti colegi. Aparent, unul din 10 oameni de-acolo isi gaseste perechea in timpul studiilor. Tipul din reportaj care pune apropierea lui William de Kate pe seama lungilor ierni scotiene e absolut delicios. :-) 

Iata, mai jos, prima lor poza oficiala, la sfarsitul anului universitar, in 2002. Erau deja prieteni, dar nimic altceva nu se infiripase, de unde si distanta dintre ei. 


Din 2003 deja, au devenit un cuplu. Unii se pare ca au vazut potentialul relatiei inca de pe atunci, dupa cum arata si colajul de mai jos (is it just me or was Kate actually chubbier back then? :-)).


 Eu cred insa ca in timpul chefurilor studentesti (vezi foto jos), in afara poate de Kate, nimeni nu visa ca cei doi vor ajunge intr-o buna zi sa spuna "I will" in fata aceluiasi preot, in aceeasi zi si la aceeasi ora. 


In 2005, cand a fost facuta poza de mai jos (pe 23 iunie 2005, de fapt, in ziua absolvirii celor doi), Kate primise deja porecla umilitoare de Waty Katie. Si, desi amandoi pareau fericiti, absenta oricarei intentii de a legaliza relatia din partea lui William nu era de bun-augur. 


Romanticii incurabili nu si-au pierdut, insa, speranta si, vorba capodoperei cinematografice care este "William & Kate: The Movie", love ruled, after all, in 2011. :-)


Daca vreti sa stiti parerea mea, eu cred ca adevaratul motiv pentru care fata asta a ajuns sa se marite cu el are mai putin de-a face cu faptul ca-i voia averea sau ca ii era sortita, si mai mult de-a face cu personalitatea si IQ-ul ei. Printre altele, pe vremea cand erau doar prieteni, l-a convins pe William sa nu renunte la scoala, cum intentiona, ci sa-si schimbe specializarea (ceea ce el a si facut, in primul an). 

Apoi, in timpul scurtei lor despartiri, a stiut foarte bine cum sa-si gestioneze durerea, cu ce se imbrace si cu cine sa se intalneasca. Crize de isterie sau o depresie ar fi facut-o sa-l piarda definitiv pe William mai repede decat imi ia sa zic Isabella Amaryllis Charlotte Anstruther-Gough-Calthorpe (si am o dictie rapida, trust me). :-) Cred ca articolul din Newsweek numit "Citizen Kate" este excelent pentru a va face o idee despre personalitatea foarte puternica a lui Kate. 

Adevaratul motiv pentru care Catherine Middleton, si nici o alta femeie din lume, s-a maritat cu William Wales, a purtat superba rochie McQueen, a primit imprumut de la regina diadema Cartier si a fost analizata pe toate partile de 4 miliarde de ochi (in perechi de cate doi, da?) e concentrat, de fapt, intr-un singur episod si intr-o singura fraza:

"When a friend at St. Andrews told her how lucky she was to be going out with Prince William, a smiling Kate replied: “He’s lucky to be going out with me.”

Q.e.d.  

8 comentarii:

ChriSmilla spunea...

kate was chubbier & wills had more hair :p

Adriana spunea...

f tare comparatiile/ articolul/ linkul. place:)

nomel spunea...

acum ii iubesti pe amandoi!
iubeste-i si te vor iubi si ei daca le dai ocazia ;)

Anonim spunea...

Prinţul Charles este în aceste zile într-o vizită privată în Transilvania!

Go take an interview! The diamond of the ring in his finger saw the prince many times! :P

Ina spunea...

@Chris: Nu stiu care era mai rea. :))

@Adriana Ciobanu: Mersi mult, ma bucur ca ti-a placut! :)

@nomel: N-as folosi cuvinte atat de mari. :) O admir pe tipa destul de mult pt ca se pare o femeie foarte puternica. Iar pt el o sa am mereu o afectiune melancolica. :)

@Anonim: Acum alerg. :)))

Oana spunea...

Am citit o gramada despre nunta regala, dar postarea asta e de departe cea mai faina.

Ina spunea...

@Oana: Iti multumesc foarte mult pentru apreciere! Am stat vreo 3 ore (da, you can call me a bit obsessed :D) sa caut poze si chiar ma bucur cand cineva apreciaza ce fac. :)

Alin spunea...

si eu am aratat colegilor de departament informatiile chiar de pe pagina ta :) well done!

dar nu ne-ai avertizat asupra unei chestiuni de regalitate, adica ne-ai intrebat daca noi credem ca vor concepe un bebe in primele 9 luni, si iaca doar ce citesc zilele trecute ca la ei "is a must" sa procreeze, asa s-au nascut si William si Charles imediat dupa casatorie! bine ca nu-s Print! Cel mult print!

Oare, saraca, va cadea grea? Vai Kate.. cat stress.. Loads of luck Princess!