joi, 7 iulie 2011

Doua reviste-experiment ce merita citite vara asta

Prima nu este la primul numar, dar, din multe puncte de vedere a luat-o de la zero. A doua este chiar la numarul zero si este, in mare parte, opera unei singure persoane. De care sunt incredibil de mandra. 

Cum poate ati banuit, prima revista la care ma refer este Tabu, numarul de iulie-august. Coperta arata asa, probabil ati vazut-o deja la chioscurile de ziare:


Este un numar-experiment din mai multe motive: o mare parte din echipa este noua, avem rubrici noi, colegii care se ocupa de foto si design s-au jucat cu layout-ul si pozele si rezultatul este un glam up (noi spunem ca arata mai bine, dar prefer sa aud de la voi daca avem sau nu dreptate).

Nu in ultimul rand, aproape toti cei prezenti in diversele story-uri, interviuri si articole din acest numar sunt oameni care experimenteaza, fie ca este vorba despre experimente muzicale, literare, teatrale sau... sexuale. Mai jos, v-am facut o selectie subiectiva cu cateva dintre cele mai simpatice si interesante articole ale editiei de iulie-august. Daca, dupa ce scanati oferta noastra de subiecte, decideti sa ii dati o sansa numarului nostru de vara si, de ce nu, sa-l inghesuiti in geanta de plaja alaturi de o lectura buna, vom fi cat se poate de bucurosi. :-)  

Iata, deci, care sunt cele 10 motive pentru care Tabu iulie-august este un must-have:

1.  Sa faceti cunostinta cu baietii de la Blue Nipple Boy, noua mea trupa romaneasca preferata. (Daca nu ati ascultat inca Womanman sau Bear Comes Naked, click pe link-uri sa remediati asta). 
2. Sa cunoasteti doua scriitoare, una americana si una romana, care se bucura de succes publicandu-si cartile in format electronic. Una dintre ele a devenit milionara in dolari in mai putin de un an. 
3. Sa aflati cine naiba e Peca
4. Sa descoperiti ce gandeste presa straina cand se gandeste la Romania. Colega mea, Andreea, a vorbit cu cativa dintre corespondentii din Romania al celor mai prestigioase publicatii internationale.
5. Sa cititi un delicios interviu cu Cabral, despre impresiile de proaspat insuratel, culese imeditat dupa nunta de noua noastra colega, Ramona. 
6. Sa lasati deoparte prejudecatile si sa cititi ce ne-au povestit cele 3 fete de la dosarul de luna aceasta despre experimentele lor sexuale: girl on girl, threesome si swingers. Sa descoperiti cum le-au schimbat relatiile aceste incercari si, poate, sa va confrunati cu propriile curiozitati si dorinte.
7.  Sa aflati pe ce ape tulburi navigheaza Radu Mazare in materie de femei, intr-un interviu lipsit de inhibitii.
8. Sa va amuzati de pataniile prietenei mele, Oana, in noua rubrica pe care am inaugurat-o, Love Talk. Va astept cu cele mai penibile si amuzante povesti despre intalniri, sex si relatii la ina.hofnar@tabu.ro.
9. Sa o vedeti la rubrica de Fashionista pe Diana Enciu, fiica designerului Eugenia Enciu, fondatoarea revistei online Absolutely Fabulous si una dintre cele mai stylish aparitii din peisajul monden romanesc. 
10. Sa descoperiti pictorialele glam de fashion si beauty si noile rubrici de diete, fitness si retro lifestyle


A doua revista despre care va povesteam la inceputul acestui text a fost conceputa si realizata grafic de prietena si fosta mea colega de facultate, Samira

Cand Samira m-a rugat sa scriu un text pentru proiectul de revista urbana pe care voia sa-l faca pentru disertatia ei de masterat, recunosc ca nu m-am asteptat sa iasa ceva atat de profi. Layout-ul este foarte fresh, ilustratiile si fotografiile sunt foarte misto, textele sunt faine -  aveti ocazia sa descoperiti cateva locuri noi si interesante din Bucuresti si sa faceti cunostinta cu artisti urbani mai mult sau mai putin cunoscuti. 


Din punctul meu de vedere, revista arata mult mai bine decat multe publicatii care sunt acum pe piata. Dar nu vreau sa ma credeti pe cuvant. Vreau sa rasfoiti Reper, sa aruncati un ochi critic peste ilustratii si texte si, daca va place si vreti s-o felicitati pe Samira, sau aveti sugestii de imbunatatire, sa-i scrieti la samira.natour @ gmail. Sunt convinsa ca se va bucura de feedback-ul vostru. :-)

Samira, ai toata admiratia din partea mea! Felicitari pentru Reper, sa creasca frumos si sa-si ajunga din urma fratii si surorile mai mari intr-ale culturii urbane! ;-)  

6 comentarii:

Anonim spunea...

Nu prea cunosc smiley-uri prea multe; exista vreunul care sa insemne "pleostita"? Pentru ca asa ma simt dupa ce am citit despre noua echipa Tabu - aflasem deja despre plecare redactorului-sef, nu si despre alte schimbari de personal. Adica, la Tabu se cautau oameni noi ... "pleostita" again ... Daca stiam, poate incercam si eu marea cu un varf de picior. Dar poate n-a fost sa fie vara mea ...

Ina spunea...

@Simona: Imi pare rau daca esti pleostita (desi suna adorabil!) dar schimbarile astea s-au petrecut aproape peste noapte si n-a fost timp de anunturi pe bestjobs si ejobs sau de recrutare in sensul clasic. Dar daca scrii bine si cu placere, sunt convinsa ca iti vei gasi jobul visat. Daca pot sa te ajut cu ceva, let me know. Multa bafta! :)

simonatoroscai spunea...

Ah, îti multumesc ptr incurajare si gandul bun.

Diana spunea...

Bravoooooo, Samiraaaaaaaa!!:D

metersin spunea...

nu-mi place varietatea la 360* de experimentari, poate dl de la 7 sa serveasca meniul de la 6
dar presupun ca dupa cutremurul de la ac, apoi se produc diverse involburari, samd
un lucru e clar: coperta e marfa
sper sa se faca cunoscut si apreciat condeiul tau

Ina spunea...

@metersin: Mersi frumos! :)