vineri, 30 septembrie 2011

Mic ghid de cucerit pentru barbati


Zilele trecute am primit un telefon de la un prieten disperat. Convinsese o fata sa iasa cu el (dupa indelungi tatonari de teren) si nu stia, citez, „unde sa o duc s-o dau pe spate”. Cred ca se referea la asta si la propriu si la figurat. :-)))

Pentru ca sunt convinsa ca nefericitul meu amic nu e singurul aflat in acest impas si pentru ca micul ghid de cumparaturi pentru barbati s-a bucurat la inceputul acestui ani de un succes nebanuit :-), o sa impartasesc cu voi mici trucuri pe care i le-am recomandat si lui.

Lectura placuta! :-)


Pentru inceput, dragii mei purtatori de cromozomi XY, trebuie sa ganditi ca niste oameni de marketing (ca tot aveti voi partea aia stanga de creier mai dezvoltata decat noi :-)). Imaginati-va, asadar, ca femeile sunt niste clienti plictisiti, care au vazut toate vitrinele, toate reclamele outdoor si toate casetele luminoase posibile la concurentii vostri. Misiunea voastra e sa ridicati miza. All the way.

Am lucrat timp de un an intr-o agentie de publicitate in care am invatat despre ceva extraordinar numit marketing experiential: o forma de marketing care ofera clientului nu doar produse, ci experiente. Si asta trebuie sa le oferiti si voi fetelor care va fac inima sa bata neregulat: nu shopping, ci shoppentertainment.

Iata si cateva exemple, ca sa intelegeti despre ce vorbim. Daca compania concurenta ii ofera fetei un poster cu peste proaspat, voi ii oferiti o caseta luminoasa cu pesti vii.

Daca concurenta ii da un automat de inghetata, voi dati un automat de inghetata activat pe baza de zambet.

Daca ei ii arata o campanie la TV despre cat de important e sa faci miscare, voi ii puneti la dispozitie niste scari transformate intr-un pian imens.

Ati prins ideea. Nu cautati localuri de lux care „s-o dea pe spate”, nu va cheltuiti banii pe tufe de trandafiri sau pe cutii cu trufe imbracate in matase. Dati-i experiente de neuitat si va deveni clientul vostru fidel, ca sa revin la metafora cu marketingul. :-)

Si iata, punctual, ce puteti face pentru a va detasa de „concurenta” :-)

1.    Ofera-i o prima intalnire neasteptata (si de neuitat). Evita restaurantele/terasele/cafenelele unde merge toata lumea. Fetele sunt fiinte ludice, da-i ocazia sa fie copilaroasa si sa se bucure. O recomandare e nepretentiosul, dar adorabilul La Trenulete, unde, in loc de chelner, sunteti serviti de Musculosu’, Aburica si Fasneata (am fost de trei ori acolo, si de fiecare data am asteptat micii chelneri pe sine cu un zambet de la o ureche la alta).

Daca e vara, scoate-o la Ceainaria 5, unde puteti sta turceste pe perne si puteti juca Monolpoly, sah sau o gramada de alte board games, in timp ce savurati un ceai delicios si mangaiati un motan extrem de gras si lenes. Compara amintirile de la aceasta iesire cu orice restaurant de fite si vei intelege ce vreau sa spun.

2.    Putin suspans nu strica. Fetelor le place sa fie vanate, dar si sa vaneze (ceea ce multi baieti uita atunci cand le ofera totul pe tava). Nu ii trimite un mail sau un sms cu „Ne vedem azi la 6 in fata la Mac?”. In schimb, propune-i sa va intalniti „la numarul 585 de pe lista monumentelor istorice din Bucuresti ;-)” sau, de ce nu, la numarul 1071.

Ii va lua 2-3 minute sa caute pe Google „lista monumentelor istorice din Bucuresti", sa descopere pdf-ul si sa dea scroll cu inima bubuind pana la pozitia respectiva. Dar acele 2-3 minute de emotii, pana cand va descoperi ca ai invitat-o sa va intalniti in Parcul Ioanid sau la Hanul lui Manuc, iti vor oferi un avantaj nerusinat asupra oricarui alt „petitor”. :-)  


3.    Mici daruri cu efect mare. Tocmai ti-a povestit pe messenger (sau, ma rog, prin mesaje pe Facebook, nu stiu daca mai foloseste cineva YM) ca o asteapta o zi de cosmar la birou si ca va sta pana tarziu in fata monitorului? Trimite-i un maseur la birou. Baietii pe care i-am gasit pe acest site ofera masaje la birou de 10-15 minute (suficient cat sa lesine de placere si relaxare) la pretul de 20 de lei (vezi coloana stanga). Efectul asupra ei? Priceless. :-)  


4.    Foloseste curierul inteligent. Toata lumea trimite flori si ciocolata prin curier. Departeaza-te de turma si trimite-i ceva neasteptat. Tocmai a scris pe Facebook ca ar ucide pentru o cafea sau ca mirosul de ardei copti si zacusca din oras o dau pe spate? (exemple reale) Du-te la Starbucks/supermarket ia un Latte grande/un borcan de zacusca si trimite-i-l in regim de urgenta. Cafea/zacusca + curier = aprox. 30 de lei. Efect? De milioane.

5.    Retro = mergi la sigur. Tot pentru primele intalniri, ofera-i o vanatoare a comorilor prin Bucuresti, unde comorile sa fie case vechi, frumoase, cu poveste. Daca e pasionata de istorie sau de literatura, sau, pur si simplu, o romantica incurabila, ofera-i un tur tematic la pas/cu masina, insotiti de o harta si un termos cu ceai (ideal pentru o zi de toamna rece, dar cu soare). Dar nu uita sa-ti faci documentarea inainte. O s-o dai pe spate, vorba amicului meu, cu informatiile strecurate in doze mici, dar de efect. :-)

Daca e frig, si vreti sa stati in casa, surprinde-o cu niste diafilme (ti-am spus aici unde le gasesti) sau, si mai bine, cu un film mut (le gasesti pe retrovision). Ca sa fie circul complet, ii dai drumul in surdina site-ului astuia. Biata fata nu va stii ce a lovit-o. :-)))

Dragii mei, instructia de baza se incheie aici. V-am oferit tot armamentul de care aveti nevoie. Duceti-va in transeele din lumea dating-ului, dati fetele pe spate si faceti-ma mandra! :-) 



19 comentarii:

Madelin spunea...

Trebuie sa adaug ca trucurile astea sunt valabile pentru orice varsta ar avea "tinta cueririi". Iaca io una sunt cucerita gata numai cetind articolul tau.

Iar site-ul cu ploaie chiar ca m-a dat pe spate (periculos daca te gandesti ca tastez de pe un scaun de bar; al meu de acasa, sa nu ramaie cineva cu impresia ca bantui barurile la 7 dimineata, hihi).

Anonim spunea...

vezi, d-asta te iu.. citesc eu de vreun an de zile! :D [ma urmareste prietena..]

te-as strange in brate sa te sufoc bai :)

Ina spunea...

Madelin,

Ma bucur sa aud asta, ca l-am intentionat ca jucariile alea de plus, fara parti comestibile - for all ages. :))

Catalin,

Sunt complesita, iti dai seama, de atata caldura. Multumesc (cred, mai putin la faza cu sufocatul). :)

Andrada spunea...

uaaaaa, cat de tare e terasa cu trenuleteee!!!!

Anonim spunea...

Nu vreau sa fiu Gica Contra, dar mi se pare ca merita mentionat si ca exista si fete care o sa gaseasca majoritatea chestiilor din lista mult prea scremute si, ca atare, ridicole. Dar daca cineva face chestii de genul in mod natural coz he's nice like that, sa go ahead. Daca le face fiindca a citit la tine ca functioneaza... Si ca sa trag si un loc comun, asa, de sfarsit: fii tu insuti. It's always better, daca te place atunci stii ca te place chiar pe tine, daca nu - move on. Ceea ce nu inseamna ca nu poti sa devii mai kind & playful, dar asta doar daca te face pe tine sa te placi mai mult. Nu dintr-un plan machiavelic de-a o "da pe spate".

Ina spunea...

Bine punctat, Anonim! :) Normal ca n-o sa aplici chestiile de aici ca litera de lege daca nu te definesc. I trust my male readers to make the difference. :)

Andrada spunea...

Ahm, si daca merg la ceainaria 5, musai sa incerce sa nimereasca acolo joi. Poate prind si concert violin meets guitar, atunci sa vezi dat pe spate :P.

Anonim spunea...

complesita mai? :)

Ina spunea...

Andrada,

Word! :)

Catalin,

:))))) "Complesita" e atunci cand esti atat de coplesita ca nici nu mai stii sa scrii cuvintele corect. Un fel de copleseala la superlativ absolut. =))

Andreea spunea...

astept si micul ghid de mentinut. ca si reclamele luminoase, sugestiile tale par menite sa ma faca sa cumpar, dar pe urma what? :)))

Ina spunea...

Si dupa aia micul ghid de maritat si micul ghid de botez? =)) Ghidul asta nici macar nu e pentru tine, purtatoare de cromozomi XX ce esti! :)))

Samira Natour spunea...

Musai sa mentionez ca micile surprize din partea barbatilor nu ar trebui sa se limiteze la primele intalniri. Tare ar fii bine! :) Ca sa merg la sigur, trimit linkul si prietenului meu... poate ii vin niste idei pentru weekend :))))



Si mi-ai dat de lucru cu blogurile cu bijuterii :D

Ina spunea...

Asa, asa, Samira, da-l cu forward catre cine trebuie! ;)

Photography Lady spunea...

wow, chiar si mie imi plac sfaturile si nu sunt un baiat...

Mi-a placut mult ultimul paragraf si deja am in bookmark site-ul cu sunetul ploii si am descarcat si cateva filme de cult de pe retrovision.

Mi-a placut mult ce ai publicat azi:)

Ina spunea...

Ce dragut, Steeef! Vizionare (si auditie) placuta! :)

Simone spunea...

Genial, serios! Duc vorba mai departe. :*

vio spunea...

foarte fain per total.
mie mi se par un pic exagerate cadourile la birou la început...
sau mă rog n-am înţeles dacă vrea s-o dea pe spate sau e the love of his life şi ar face pe dracu-n patru s-o dea pe spate. :)

compleşită priceless:)

simonatoroscai spunea...

Subscriu la primul cometariu: "io una sunt cucerita gata ..." :)
Dar propun ptr articolele trimise de cititori in luna asta (ziceai ceva despre asta intr-un post trecut)niste hinturi de la purtatorii de cromozomi XY cu privire la ce i-ar da pe ei pe spate - in sensul "facut ochi mari, zambit ca fraieru', simtit gandilaturi in stomac, venit pupat partea XX pe frunte".
Prea multe articole cosmopolitane care ne invata sa ne luam lenjerie rosie din poliester, ultra stransa pe trup, sau varianta de lux din dantele ptr care trebuie sa-ti faci credit la banca ; prea multe sfaturi despre cum sa-ti legi sireturile in cel mai bun unghi psibil ptr ca formele tale sa fie cat mai ...
Deci, mai bine sa ne spuna EI ce anume le-ar da mai sus numitele simptome.

Ina spunea...

Simone,

Mersi frumos inca o data! :* Sper ca a ajuns la Bogdan. :D

vio,

Cum am tot spus (si aici si pe Fb, unde s-au mai nascut niste controverse pe subiect), eu le-am dat oamenilor idei, cum si cand le pun in practica e treaba la ei. :)

Simon,

Articolele de la cititori de luna asta au ca tema interactiunea lor cu Inozza. Dar sa stii ca o sa tin cont de doleanta ta si o sa facem si un articol despre cucerirea lor. Reversul medaliei, cum ar veni. :)