vineri, 7 octombrie 2011

Crulic

In seara asta, Festivalul de Animatie Anim'Est s-a deschis la Cinema Patria cu lung-metrajul animat "Crulic", intr-o sala arhiplina. 

Filmul reda povestea lui Claudiu Crulic, un roman arestat pe nedrept pentru furt in Polonia, in 2008, care a murit dupa ce a refuzat sa mai manance pana nu i se face dreptate.  

Animatia este excelenta si merita sa o vedeti. Nu pentru ca e primul lung-metraj animat romanesc din ultimii 20 de ani. Ci pentru combinatia excelenta dintre un scenariu si o regie impecabile, niste animatii mi-nu-na-te si vocea lui Vlad Ivanov, pe alocuri vioaie, pe alocuri ironica, pe alocuri franta de tristete, care te rascoleste, pur si simplu.

"Crulic" intra din 21 octombrie in cinematografe si va promit ca nu va va dezamagi. Si, ca sa va convingeti, iata mai jos primele 5 minute ale peliculei. Vizionare placuta! 



Crulic teaser from Crulic Movie on Vimeo.

Un comentariu:

simonatoroscai spunea...

Filmul a castigat si in competitia Open Society Documentaries la sectiunea Productie, şi o mentiune speciala la Festivalul de Film de la Locarno de anul asta. Cum sa spui povestea cand personajul principal e mort, fara sa apelezi la obisnuitele de acum docu-drame cu actori? Ideea de a folosi - pe langa imagini reale si fotografii - desenul mi se pare una f simpla si ingenioasa in acelasi timp. Genul de ideea despre care ulterior iti vine sa spui "Why didn't I come up with it?"