joi, 24 noiembrie 2011

Doua site-uri de iubit

Va mai aduceti aminte casetele sau CD-urile cu "compilatii" din copilarie si din adolescenta? Cum stateam cu orele si cream playlist-uri pe care sa le punem la petrecerile aniversare ale prietenilor sau pe care sa le imprumutam baietilor de care ne placea? :-)  

Ei bine, cam pe principiul asta functioneaza 8tracks.com, cea mai recenta descoperire a mea in materie de site-uri muzicale (multumesc, Lia!). 8tracks este un fel de site de socializare bazat pe muzica (urmaresti oamenii care iti plac, ca pe Twitter, si poti da like mixurilor, ca pe Facebook), unde poti face 2 lucruri: fie asculti mix-uri create de altii, fie creezi tu propriile mixuri. 

Mixurile pot include de la 2 pana la zeci de piese si pot fi bazate pe o stare de spirit, pe un concept sau pe un gen muzical. N-am apucat sa-l explorez prea bine, dar am descoperit ca imi plac mixurile lui listeney, un tip din Turcia (m-am trezit in cateva dimineti cu mixul "Cock a Hoop! (Crazy Happy)" care are 24 dintre cele mai vesele melodii pe care le stiu).

Concluzia: un site foarte prietenos, unde poti descoperi muzica noua si unde iti poti proba abilitatile nebanuite de DJ. 

Al doilea site minunat pe care l-am descoperit este Eroii Romaniei Chic. Aici, doua fete, Dodo si Lili, prezinta diverse personalitati de marca ale culturii si istoriei romane din perspectiva biografica, dar fac si recomandari (de haine sau de accesorii) contemporane, care ar respecta stilul lor personal. Descoperiti, asadar, cine a fost Anna de Noailles si ce jacheta Stella McCartney ar purta ea in prezent. Sau cititi despre iubirile lui Brancusi si de unde puteti achizitiona bastoane, pantofi sau palarii astfel incat sa-i "imprumutati" look-ul rafinat.

Concluzia: O initiativa desteapta, frumoasa, inspirationala si chic. Vorba celor doua autoare, mai cool de atat nu se poate. :-)

2 comentarii:

Andrada spunea...

Da, si eu ma dau pe 8tracks. L-am gasit pe stumbleupon :D. Imi place ca bag un cuvant cheie (gen - noiembrie) si gasesc playlisturi speciale pt noiembrie. E f cool!

Ina spunea...

@Andrada: Cool, nu stiam ca sunt playlist-uri pe luni! Trebuie sa incerc si eu (de fapt, prima data trebuie sa-mi fac si eu cont, deocamdata intru de pe al sora-mii). :)