miercuri, 21 martie 2012

Povestea celei mai frumoasa truse de make-up din lume

Later Edit: Va multumesc, in numele parintilor lui Rares si al meu, tuturor celor care v-ati implicat sau ati dus vorba mai departe despre acest caz. Ieri s-a strans toata suma de bani necesara operatiei. Sunteti minunati!

In ciuda aparentelor, acesta nu este un text despre farduri.

*

Ca orice fata, am gama mea larga si variata de dorinte superficiale. Printre ele se numara, de ceva vreme deja, o trusa de make-up gigantica, all inclusive. Cu farduri de pleoape si gloss-uri de buze in nuantele celor mai apetisante specialitati de gelato, cu eyelinere, blush-uri, mascara, aplicatoare pufoase, oglinda si picioruse, daca se poate.

De Craciun am descoperit minunea intr-o revista glossy - se numeste Sephora Palette Make-up Studio. Am oftat mangaind imaginea de pe pagina lucioasa. Aveam suma respectiva, dar mi se parea culmea frivolitatii s-o dau pe o cutiuta colorata cu dioxid de titaniu si miristat de magneziu (si orice altceva or mai contine fardurile astea).


Pentru ca sunt o fata norocoasa, insa, luna trecuta, doi dintre prietenii care-mi stiau oful mi-au facut cadou un plic pe care scria "voucher Sephora". In interior, am descoperit razand, era suma de bani pentru cumpararea trusei. Pentru ca divinitatea lucreaza uneori pe cai nebanuite, desi a trecut o luna de atunci, n-am apucat sa-mi cumpar pretioasa cutie nici pana in ziua de azi.

Apoi aseara am primit un mesaj pe Facebook si am stiut ca cea mai frumoasa trusa de make-up din lume n-o sa mai fie niciodata a mea.

*

Rares Danila are 1 ani si 8 luni, iar acum 9 zile a fost diagnosticat cu o tumoare cerebrala ("chist arahnoidian gigant”). Va dati seama ca in cazurile astea operatia trebuie facuta de urgenta si ca fiecare zi conteaza.

Rares a fost programat deja, pentru miercurea viitoare, pe 28 martie, la un spital din Germania (International Neuroscience Institute din Hanovra). Pentru a-l putea opera, insa, parintii au nevoie de 50.000 de euro, din care au strans abia jumatate.

Am aflat toate astea de la o prietena din Suceava, care cunoaste familia respectiva si trimite mesaje tuturor prietenilor ei, din dorinta de a-i ajuta. Stiu ca sunt multi bani si stiu ca e putin timp, dar mai stiu ca anul trecut, am reusit sa salvam viata unui om intr-un interval de timp si mai scurt.

Inainte sa va ganditi daca va permiteti sau nu sa-l ajutati pe copil, cititi, va rog, fragmentul de mai jos, a carui lectura m-a bulversat azi dimineata.

*

"Adeseori sa-ti pierzi un parinte sau un prieten de-o viata inseamna sa-ti pierzi trecutul - persoana care a murit s-ar putea sa fie singurul martor in viata al unor vremuri ce-au apus de mult. Dar sa pierzi un copil inseamna sa pierzi viitorul: ceea ce s-a pierdut este nimic mai putin decat proiectul tau de viata - lucrul pentru care traiesti, felul in care te vezi pe tine in viitor, felul in care speri poate sa invingi moartea (intr-adevar, copilul devine proiectul tau de imortalitate). Prin urmare, in limbajul nostru profesional, pierderea unui parinte este "pierderea unui obiect" ("obiectul" fiind o persoana care a jucat un rol crucial in constituirea lumii interioare a cuiva), pe cand pierderea unui copil este "pierderea proiectului" (pierderea principiului central de organizare a vietii cuiva, gratie caruia individul in cauza stie nu doar de ce traieste, ci si cum sa traiasca). Deloc de mirare, asadar, ca pierderea copilului este cel mai greu de suportat, ca multi parinti continua sa-i jeleasca disparitia si cinci ani mai tarziu, ca unii nu-si mai revin niciodata."

(Irvin D. Yalom, "Calaul dragostei si alte povesti de psihoterapie", povestea "A murit cine nu trebuia", pe care, culmea coincidentelor, am citit-o tocmai azi la metrou).

*

Nu pot sa-mi imaginez prin ce trec sotii Danila in aceste momente. Dar stiu ca daca nu as face ceva sa-i ajut, orice, acum ca am aflat de Rares, nu m-as mai putea privi in oglinda niciunei truse de farduri.

*

Daca aveti copii sau va pregatiti sa-i aduceti pe lume, poate puteti intelege spaima mamei si tatalui lui Rares, si gasiti echivalentul vostru pentru trusa mea de machiaj.

Donatiile pot fi depuse in urmatoarele conturi deschise pe numele DANILA VALENTIN la RAIFFEISEN BANK, Agenția Bucovina Suceava:

- RO33 RZBR0000060014437570 cont in LEI,
- RO38 RZBR0000060014437577 cont in EURO, cod SWIFT RZRROBU


Va multumesc, ca de obicei, pentru ca sunteti minunati. 

6 comentarii:

Anonim spunea...

Buna! Am primit si eu acest mesaj ieri, prin intermediul Facebook. Am inteles ca familia s-a gandit si la varianta cautarii unei alte clinici, care sa accepte decontarea operatiei prin CAS...daca nu toata, macar o parte. Stiu o persoana care s-a mai lovit de o astfel de situatie si cred ca ar putea (sau macar incerca) oferi familiei niste informatii importante, care sa-i ajute sa obtina niste bani de la stat. As vrea sa pun acea persoana in legatura cu familia, insa nu gasesc pe nicaieri un numar de telefon sau o adresa de e-mail a parintilor. Am cautat prin mai toate coltisoarele netului asa ceva, oriunde am vazut publicat cazul. Am inteles ca ai aflat de caz de la o persoana care cunoaste personal familia... Ai putea sa ne ajuti cumva...sa obtinem un numar de telefon sau o adresa de e-mail prin intermediul prietenei tale? Stiu ca cererea asta e putin bizara, dar timpul e foarte important pentru copil si daca le putem oferi informatii cat mai repede probabil ca si micul pacient se va face bine mai repede. Nu stiu cum altfel sa procedez... Astept raspuns la acest comentariu, indiferent care ar fi el.

Anonim spunea...

Multumesc! :)

Ina spunea...

@Anonim: Iti multumesc foarte mult pentru sustinere! Am vorbit cu prietena care mi-a povestit despre caz si mi-a spus ca va vorbi la randul ei cu parintii si va reveni cu un raspuns cat mai repede.

Ina spunea...

Am revenit cu numarul de telefon al tatalui, Dănilă Valentin: 0740.406.209. Mailul nu si-l poate verifica prea des.

Inca o data multumesc pentru ajutor!

Anonim spunea...

Multumesc mult!
Am transmis mai departe numarul! :) O sa revin cu un mesaj dupa ce ia legatura cu parintii, ca sa te pun la curent cu ceea ce s-a intamplat.

Anonim spunea...

Si la noi in tara sunt medici care fac minuni.
Sergiu Stoica - seful sectie de neurochirurgie de la Budimex este genial. Il recomand cu toata increderea oricui.
Parintii copilasului ar trebui sa-i faca o vizita la spital sau macar sa ii trimita analizele pe mail.
Din punctul meu de vedere este cel mai bun neurochirurg (pt probleme de cap) din Europa.