miercuri, 12 septembrie 2007

1234

Va amintiti prima zi de scoala? Ok, exagerez. Prima zi de liceu, poate ? Va aduceti aminte ce emotii aveati ? Cum credeati ca o sa rada toata clasa de voi cu prima ocazie cu care o sa iesitit la tabla la ora de mate (which actually did happen, in cazul meu). Cum incercati sa fiti cool, eventual sa lasati in urma dezastrele de la fizica si notele proaste de la chimie dintr-a VIII? Cum vi se parea cladirea liceului atat de mare, orele atat de lungi, lectiile ataat de grele ?

Cred ca e un talent al meu, asta. Sa retraiesc permanent situatii penibile, nesiguranta, musuroaie de termite in stomac. Un fel de Groundhog Day al zilelor in care m-am trezit prea tarziu pentru a ajunge la un interviu si am iesit in strada incaltata cu papucii pufosi de casa. Azi, de exemplu, m-am trezit devreme. Ba chiar am avut timp sa cant la periuta de dinti ultima mea melodie preferata, sa dansez cu Minny in brate pe balcon, si sa-mi pun si minunatele mele lentile Amazon (care imi obtin mereu locuri in autobuz :) ). Era prima mea zi la noul loc de munca si nu vroiam sa o dau in bara cu mare stil, cum mi se intampla in zilele bune.

Am ajuns inaintea tuturor. M-am asezat ca o panseluta mov pe canapeua din hol si am inceput sa citesc absobita « Torturati-l pe artist ». De fapt, am citit atat de absorbita, incat nimeni nu a indraznit sa ma deranjeze cand a inceput sedinta. M-am prins intr-un sfarsit cand am auzit pe cineva urland pe culoar : « A vazut-o cineva pe Ina? Fata aia care seamana cu Andreea Marin?” Am sarit ca arsa. Toate ca toate, om avea noi doua aceeasi freza, dar scuze! nimeni nu mi-a zis pana acum ca seman cu Katie Holmes, desi sunt tunsa la fel ca ea. Si asa am ajuns eu in sala de sedinta.

Clasa a IX-a, all over again…

“Cine stie cum se calculeaza volumul total al sferei inscrise in trunchiul de con? Domnisoara din prima banca?”

“Deci, Ina, ai citit procedura de lucru si rapoartele de pana acum?”

« Paaaaai, calculam raza bazei mari din punctul B...nu, nu, punctul C....sau D...?! »

« Pai, eu abia azi incep. Nu mi le-a trimis Raluca ieri. Inca nu stiu exact ce trebuie, hm...trebuia sa fac. »

« Domnisoara, incercati sa descoperiti formula corecta eliminandu-le pe toate celalalte pe care le-ati studiat in gimnaziu ? »

« Aha, ok then. Si...ce ti s-a spus mai exact despre ceea ce facem noi ? »

« .....si daca am aflat raza, mai trebuie sa aflam pi... »

« .....adica mi se pare grozav. Totul. Echipa. Si, chiar daca inca nu am primit toate materialele, sunt sigura ca o sa ma descurc. Si va admir munca foarte mult. Sunt o mare fana. E...grozav. Totul. Perfect. »

« Bine, domnisoara, acum ca l-ati...aflat pe pi si ati umplut doua table si un perete...haideti sa ridicam raza aia la a treia odata ! »

«Imi place ca esti entuziasmata ! E nevoie de asta. O sa intelegi tu totul pe parcurs...adica azi ! »

« ...aham... »

La sfarsitul sedintei, seful era foarte multumit ca umplusem cu notite 4 pagini de agenda. Erau lista cu toate cuvintele pe care nu le-am inteles in timpul discutiilor, si carora o sa trebuiasca sa le dau Google search. Am ajuns acasa in seara asta, ca sa citesc procedura de lucru. (Paranteza : am vazut odata un film cu Don Johnson si Melanie Griffith, in care ea era o fata cam prostuta, si el era profesorul menit sa-i imbogateasca vocabularul. Intr-o scena, el ii da sa citeasca un ziar si ii cere sa inroseasca toate cuvintele pe care nu cunoaste. Cand vede ziarul lovit de « pojar », profesorul ii spune : « Cred ca era mai usor daca iti ceream sa incercuiesti ceea ce stii... »). Am inrosit foaia bine, si media este cam de doua cuvinte necunoscute la trei cuvinte vag cunoscute (noroc cu « si », « scris », « fiecare « etc). Exemple de ciudatenii : « meeting report », « development notes », « scrierea in revision mode », « sa uptateze character arc-urile ».

Stati linistiti, insa, dragii mei prieteni. Stam bine. Pentru ca sunt foarte bine organizata si in general pregatita pentru orice dezastru, tocmai am terminat de intocmit un plan de atac al acestei situatii in patru etape, dupa cum urmeaza :

  1. Respir adanc si ma detensionez. Stresul nu imi face bine la ten
  2. Merg in bucatarie si imi fac o cana de ciocolata fierbinte. Ma ajuta sa gandesc.
  3. Dupa ce beau ciocolata, ma joc putin cu Minny. Mangaiatul animalelor reduce tensiunea.
  4. Ma pun la culcare. Maine dimineata, cu siguranta, totul va fi mult mai simplu.


It’s like they say. If you cannot beat the stress, just go with it. ;)

3 comentarii:

Anonim spunea...

asculta doua misto de katie melua
If you were a sailboat
Wen you taught me how to dance
o zi minunata !

Anonim spunea...

pai nu mai lucrezi la women's magazine?

Ina spunea...

dodo,

mersi. o sa ascult.

smilla,

si acolo. :)