marți, 13 ianuarie 2009

Un articol pe zi (2): Cum să fii un bun stăpân de chihuahua

Aș vrea să spun că textul ăsta nu este ceea ce pare a fi, dar problema este că textul ăsta este exact ceea ce pare a fi. :) Adică o colecție de sfaturi bine-intenționate dar cvasi-inutile unui potențial stăpân de câine mic și isteric.

Elle Woods-wannabees everywhere, check this out! ;)

Text articol:

Cum să fii un bun stăpân de chihuahua


La început a fost Marilyn Monroe, apoi Madonna. Au urmat Paris Hilton, Hillary Duff, sau Jennifer Love Hewitt. Toată lumea e, mai nou, înnebunită după chihuahua, aceste patrupede exoftalmice, adorabile și isterice. Dacă te gândești serios să-ți iei unul, verifică în prealabil dacă poți respecta sfaturile de mai jos.


Acceptă ironiile


Un bun stăpân de chihuahua știe cum să ignore râsetele, replicile zeflemitoare sau interjecțiile stârnite la ieșirea pe stradă cu mândrul specimen canin. Întrebări precum ”Ce-i ăsta, câine sau pisică?!” sunt deja clasice.


Învață bolile


Or fi ei cei mai longevivi câini din lume, dar până ajung la capăt de drum, o să te învețe totul despre bolile canine. De la fracturi și entorse (prin simplul sărit de pe mobilele înalte), probleme cu ochii, cu dentiția și gingiile, până la boli de inimă, un chihuahua e predispus la orice se poate numi afecțiune. Un stăpân bun nu numai că știe, dar și previne acest lucru.


Redefinește răbdarea


Dacă nu știai, chihuahua sunt printre cei mai temperamentali și încăpățânați câini. Îți va lua luni întregi să îl înveți să-și facă treaba unde trebuie. Și chiar și așa, nimeni nu-ți garantează că, lăsat singur, nu-ți va decora casa cu o rolă de hârtie igienică sau nu-ți va face confetti din corespondență.


Nu te păcăli


Un stăpân de chihuahua știe că animalul respectiv nu respectă definiția clasică a cuvântului ”câine”. Renunță la ideea de plimbare lungă (având picioarele scurte, cățelul obosește ușor), la zgardă (îi poate rupe traheea) sau la alergatul prin nămeți, iarna (inutil să precizez de ce).


Acceptă-i micile defecte


Dacă ogarii aleargă în curse, ciobăneștii păzesc oi iar saint bernarzii salvează vieți, chihuahua tremură. O fac atunci când le este frig, o fac atunci când se bucură, o fac atunci când le este frică. Cu alte cuvinte, o fac în permanență. Trebuie să te obișnuiești cu asta și basta. Dacă îl vezi tremurând de frig și îl cerți, riști să provoci un tremurat de frică.


Ia moda în serios


...cea canină, evident. Deși pot părea simple mofturi, paltonașele, hanoracele, bluzițele sau papuceii îi sunt indispensabili cățelului tău în anotimpul rece. Ca stăpân de chihuahua trebuie să te asiguri că micuțul sau micuța ta are o garderobă completă și adecvată, chiar dacă o să devii subiect de glume în cartier.


Articolul în On:




2 comentarii:

Anca spunea...

Numai un posesor de chihuahua intelege pe deplin frumusetea acestul articol ;)

Ina spunea...

Stiam ca tu o sa-l apreciezi la reala lui valoare, Anca. :))