joi, 14 ianuarie 2010

Curves ahead!

Am inceput noul an plina de entuziasm. Cred ca, daca suntem foarte norocoase, fetelor, 2010 poate fi anul mult-asteptatei reveniri la normal in ceea ce priveste acceptarea corpului uman, flaws and all.

Speranta asta mi-a fost data de revista Marie Claire, editia de Australia, pe a carei coperta de februarie troneaza un model – ATENTIE!-  ne-fotosopat.




E adevarat, tipa nu e your regular model, ci Jennifer Hawkins, Miss Univers 2004. Orisicat. Faptul ca poti sa vezi cutele pe care i le face pielea, minorele imperfectiuni sau venele mai proeminente o face mai umana. A se vedea, in antiteza, una dintre reclamele Madonnei pentru Louis Vuitton, in care cantareata pare ca tocmai a coborat dintr-o farfurie zburatoare (sau ca urmeaza sa se urce intr-una).



Sperantele mele pentru un 2010 in care vom ajunge sa celebram normalitatea mi-au fost alimentate de revista V Magazine. Ultimul ei numar, aparut azi la chisocurile de ziare americane si denumit, sugestiv, “Size Issue”, contine un pictorial cu fotomodele plus-size, care arata incredibil de bine (inclusiv nuduri)!





Mai multe imagini din pictorial puteti vedea aici.

Cei de la V Magazine au mai facut un alt pictorial simpatic (One Size Fits All), in care puteti vedea cum aceleasi haine li se potrivesc atat unui model semi-scheletic, cat si unuia cu forme.

Thoughts? :)

5 comentarii:

ali spunea...

Te-am descoperit acum mult timp si imi placea la nebunie ce scrii tu, dupa care brusc nu am mai putut sa citesc si am fost trista ...acum ma bucur sa te pot citi din nou!
Ma bucur nespus ca accesul nu mai e restrictionat.
Succes!
Te citesc cu placere :)

Ina spunea...

Alina,

N-ai idee cat m-a bucurat comentariul tau.

Ca blogger, am avut o zi proasta azi pentru ca am fost nevoita sa moderez cele mai vulgare comentarii din istoria blogului meu (long story short, un blogger cunoscut a pus ieri un link catre un post de-al meu si cititorii lui au simtit nevoia sa-si exprime opiniile vizavi de textul meu in cuvinte pe care bunul-simt ma impeidica sa le reproduc).

Asa ca aparitia ta a fost ca vizita unui prieten vechi intr-o zi mohorata de iarna. Multumesc! :)

Ursitoare spunea...

Pothosopata, nephotoshopata, machiata, nemachiata, tipa de pe coperta chiar merita sa apara acolo.

Ina spunea...

Ursitoare,

Fara indoiala. Eu nu apreciam ca e o femeie frumoasa, ci ca e o femeie frumoasa nefotosopata. :)

Ursitoare spunea...

Acum am decoperit blogul tau. Felicitari. Am ramas surprins de articolele scrise de tine!