joi, 4 martie 2010

Alex Reads Twilight

Il cheama Alex Day. E britanic. E foarte simpatic. E uber amuzant. And he's my new guilty pleasure. :D

Daca n-ati auzit pana acum de Twilight, inseamna ca aveti o viata si ar fi bine sa intrerupeti aici lectura si sa va intoarceti la ea. :)) Daca ati auzit de Twilight dar nu prea stiti despre ce este vorba, cititi cu incredere mai departe, vin lamuriri. 

Twilight, bestsellerul scris de Stephenie Meyer (devenit, bineinteles, in dulcele stil hollywoodian, blockbuster) are in centru povestea de dragoste dintre o fata si un vampir. Pana aici toate bune.

Personajul feminin, Bella Swan, e prototipul oricarei adolescente la pubertate (deprimata fara motiv, zapacita si neindemanatica, nesigura pe ea, emotiva etc.) iar el e cel mai plictisitor om (ma rog, vampir) din lume. Pentru ca nu doarme, nu mananca, nu bea si e incredibil de bogat (de unde deducem ca nici nu lucreaza or ever will) Edward Cullen (vampirul, that is) nu face altceva decat sa o adore toata ziua pe fatuca noastre, in toata splendoarea eternitatii lui.

Cea mai buna explicatie a succesului romanului am gasit-o pe The Oatmeal si se numeste How Twilight Works. E o analiza geniala la care am ras in hohote. Daca n-ati citit inca Twilight, va explica perfect mecanismul cartii. Daca ati citit romanul, va poate da o noua perspectiva asupra lui. In plus, are si caricaturi explicative. What could you possibly want more? :)

Si acum am ajuns la Alex. :) Nu mai tin minte cum l-am descoperit pe YouTube, dar a fost dragoste la prima vedere si auditie. Alex citeste capitole din Twilight, pe care le imbogateste cu propriile lui comentarii amuzante si ironice. Si, vorba unui comentator, "He makes Twilight alright". :))

Din pacate pana acum a citit doar primele 9 capitole ale cartii si nu pare sa se grabeasca sa le citeasca si pe celelalte any time soon. :)

Pana una alta, insa, mai jos il puteti  vedea pe Alex citind Capitolul 2. N-am inceput cu Capitolul 1 pentru ca acolo naratorul si-a tuns parul si nu arata atat de bine. Am vrut sa vi-l ofer at his best. :)) 



Daca va place (si sunt convinsa ca o sa va placa daca ati citit cartea sau ati vazut filmul) aveti mai jos si linkurile catre celelalte capitole. 

Capitolul 1, Capitolul 2, Capitolul 3+4

Capitolul 5+6, Capitolul 7, Capitolul 8+9

Capitolul 10+11

Enjoy! :)

10 comentarii:

Alina spunea...

He totally made my day! Am citit cartile si mie chiar mi-au placut - it looks that I don't have a real life in this case, according to you. Oricum, tipul e foarte funny si o sa vad si celelalte video-uri, dar acum trebuie sa zbor la servici.

Nice to have you back- nu mai stiu daca ti-am mai zis asta de cand ai revenit.

Ina spunea...

Draga Alina,

Cand am spus "inseamna ca aveti o viata si ar fi bine sa (...) va intoarceti la ea" eram totally ironical. Cred ca stii si tu oamenii aia care ori de cate ori aud de Twilight sar cat casa si iti spun "Get a life!". Am vrut sa evit din start comentariile de acest gen. :)

Cat despre tine (si mine, for that matter) sunt convinsa ca avem o viata (sau doua, de fapt :)) ). Si eu am citit toate 4 cartile, ba chiar si bucata dintr-a 5-a care este online (daca vrei iti dau link-ul de unde o poti downloada ;) ) si am descoperit ca lectura e chiar addictive. I'm a real sucker for true love, what can I say? :D

Multumesc mult de bun-venit, ma bucur foarte mult ca m-am intors si ma bucur sa te citesc din nou. :)

Cristina spunea...

I think I love this guy! :))

El vorbeste din alta perspectiva, si vede dincolo de povestea de dragoste care se infiripa. Noi, fetele, eu cel putin, nu am observat cat de lame sunt totusi pe alocuri unele replici si situatii.

Anyway, Twilight is still a dreamy- perfect-love pool to sink in. :D

Ina spunea...

Cristina,

Ai perfecta dreptate. :) In sensul ca, intr-adevar, uneori romantismul situatiei te face sa mai inchizi ochii la unele replici sau descrieri de genul "He lay perfectly still in the grass, his shirt open over his sculpted, incandescent chest, his scintillating arms bare." =))

Pe de alta parte, Edward al nostru e perfect capabil si de ironie: "Of all the things about me that could frighten you, you worry about my driving." :) Alte replici simpatice de-ale lui gasesti aici, in case you want to reminisce. ;)

Cred ca tocmai accentele astea witty si funny au echilibrat lameness-ul din alte parti.

Oricum, replica mea favorita din primul volum este una dintre cele mai corny & lame, but i shamelessly stick to it. :D

adinutz micutz pufos..ninge peste tine spunea...

inutz, care e mailul la care ramai in the end? am trimis iar la ala rar folosit?

Ina spunea...

Adinoi,

Off-topicoi din nou. :)) Ti-am trimis mail, nerabdatoareo. :*

Alice in vintageland spunea...

Recunosc - si eu le-am citit:))), de fapt erau audiobooks si le-am ascultat, efectiv am lesinat de ras prin metrou, autobuze, pe strada, sunt addictive cum bine zici, tot timpul faceam cometarii a la Alex pe marginea a ceea ce citeam si in ciuda sentimentului de "for real, dude?" am perseverat! Edward e lame but then so am I:) si tot timpul mi-a placut de 1000 de ori mai mult personajul Jacob - are cele mai witty si amuzante replici si e asa mai...human!
Dar Alex e genial!

Ina spunea...

Alice in vintageland,

Da, fara indoiala Jacob este personajul cel mai simpatic al cartii.

Recunosc ca abia astept sa apara "Eclipse", nu ca sa-i admir pectoralii (desi sunt convinsa ca e obligat prin contract sa-si petreacasa cel putin 3/4 din film la bustul gol), ci sa vad cum au recreat scena cu cortul. Trebuie sa fie absolut delicioasa. :)

Alice in vintageland spunea...

Da, da - uitasem de scena aceea! Abia astept (si da in momentul in care scriu acest comentariu sunt dezgustata de mine insami):)))))))))

Ina spunea...

Alice in vintageland,

:))

Noi sa fim sanatoase. Si sa ne stea bine parul. ;)