marți, 24 august 2010

London, here I come (with a little help from my friends)

In caz ca nu stiati, sunt un mare fan Muse. Mare as in ii ascult in fiecare zi in drum spre serviciu si dau concerte involuntare pe muzica lor. :D Mare as fi in stare sa renunt la ceaiurile cu fetele, rochii si carti pe cateva luni daca asta m-ar ajuta sa merg la un concert al lor. Mare as in, cand am aflat ca nu mai sunt locuri la concertele din Europa, am inceput sa fac planuri cum as putea ajunge in Japonia sau in Australia ca sa ii vad. Disperat de mare, asadar.

Din fericire, n-a fost nevoie sa se ajunga la masuri extreme, pentru ca niste oameni care ma iubesc foarte mult mi-au facut cadou de Craciun un bilet la unul dintre concertele lor. :D Si asta nu oriunde, ci exact unde imi doream sa-i vad: la Londra, pe legendarul Wembley Stadium. Unde, de altfel, in 2007, a avut loc cel mai bun concert Muse ever.

Si, pentru ca un lucru bun il atrage pe altul, alti oameni care ma iubesc mi-au luat cadou de ziua mea un bilet de avion spre Londra, lasandu-mi libertatea de a-mi alege perioada calatoriei. Initial m-am gandit sa iau doar o zi inainte si una dupa concert. Apoi m-am gandit ca mai bine imi las vreo 4 zile, sa apuc si sa ma plimb putin si, in cele din urma, m-am trezit ca bifez 7 zile.

Asta se intampla in ianuarie. Intre timp am visat o gramada cu ochii deschisi la Muse, dar am uitat complet de vacanta mea de o saptamana la inceput de septembrie in Londra. Pana acum cateva zile, cand am inceput sa povestesc cu o colega de birou care merge si ea la Londra saptamana asta. Asa am aflat ca ea a rezervat deja camera de hotel, si-a comandat (de prin martie) London Pass-ul (cardul care iti ofera acces la toate mijloacele de transport in comun si la vreo 55 de atractii turistice), si are un Excel cu toate locurile in care vrea sa ajunga, orarul lor si costul de acces, care e mai lung decat lista de comedii de mana a doua in care a jucat Jennifer Aniston.

Aseara am avut, de altfel, un mini-atac de panica. Am realizat, brusc, ca eu nu ma duc doar la concertul Muse, ci intr-o vacanta de 7 zile pentru care n-am pus deoparte niciun ban. [Ok, am vreo 7 milioane, dar avand in vedere ca doar London Pass-ul e 137 de lire, deci vreo 707 lei...as putea zice chiar ca imi lipsesc 7 lei :-)]. Deocamdata am in plan sa dorm pe o banca din Kensington Park (asta in situatia nefericita in care nu-mi iese combinatia cu niste prieteni de familie care sa-mi ofere un colt de canapea) si sa ma hranesc cu mancare thailandeza (adica iarba si insecte mici culese din acelasi loc in care intentionez sa ma cazez).

Dar destul cu vaicareala. In afara sa sublinieze lipsa mea totala de maturitate, postul asta are si alt scop. Ma adresez acum celor dintre voi care ati fost la Londra. Pentru ca n-as vrea sa bifez doar principalele atractii (a se citit: pentru ca n-am bani de principalele atractii :D), vreau sa merg intr-o vacanta mai putin turistica, si mai mult experientiala.

Asa ca va rog sa imi recomandati (pe principiul recomandarilor de aici pentru Lisabona) un Top 10 experiente londoneze pe care nu trebuie sa le ratez. Repet, nu vreau sa fie experientele pe care le bifeaza orice turist, gen vizita la Big Ben sau croaziera pe Tamisa, ci ceva foarte pitoresc si personal, gen sa mananc o budinca in bodega X, sau sa ma ratacesc in cartierul Y (desi, la partea asta cu ratacitul cred ca ma descurc bine si fara recomandari  :-))) ) . Sa ma ajutati sa pornesc intr-un fel de vanatoare a comorilor, daca vreti. Promit sa respect intocmai indicatiile voastre si sa vin si cu poze care sa demonstreze ca am bifat fiecare punct de pe lista.

So, any suggestions?

Later edit:  Orice indiciu cu privire la locurile in care isi petrece Printul William timpul liber atunci cand e in Londra este mai mult decat binevenit. :D :D :D

2 comentarii:

Madelin spunea...

Ina, si eu am cerut tipsuri! inainte sa plec la Londra.

Londra are o gramada de muzee gratuite (toate cele care au "national" in titlu).

Lista mea pentru tine ar cuprinde:

1) Parcul Kew Gardens

2) Mijlocul lui Waterloo Bridge. Mergi pe jos de la un capăt, găseste centrul, chiar deasupra apei, respiră si uită-te în jur. Te vei simți în centrul universului
(asa e, cum mi-a scris amicul Radu)

3) Parlament, poti asista gratuit la unele sedinte (doar la Camera Comunelor, cred). Sau poti face tururi cu ghid

4) Restaurantul Roof Gardens, pe Kensington High Street

5) Whispering Gallery in catedrala St Paul (atentie, ca trebuie vorbit in soapta langa perete!). Vreo 15 lire intrarea, parca

6) Blackfriars Bridge

7) Usa albastra a lui Hugh Grant din filmul Notting Hill: William Thacker's flat, 280 Westbourne Park Road, Notting Hill, London W11

8) Daca tot esti aici, Piata Portobello - retro and vintage - 267 Portobello Road, Notting Hill

9) Albert & Victoria Museum (e gratuit) - foarte, foarte frumos

10) Io mi-as cumpara o umbrela englezeasca de la acest magazin

11) Pe jos, Fleet Street de la un capat la altul si apoi faleza Tamisei, intre Fleet Street si Victoria Enbankment

12) De mancat neaparat un muffin cu afine pe Brewer Street (Picadilly Circus)

13) Micutul magazin TinTin de pe Floral Street (TinTin e erou de benzi desenate)

12) Observatorul astronomic si parcul Greenwich

13) Statuia ganditoare a lui Keats din gradina Guy’s Hospital

14) West End. Plimbarea in jurul Leicester Square

15) Covent Garden, ce vrei tu

16) Miercurea, concert de jazz la Saint-Martin-in-the-Fields

17) Portelan la Waterford Wedgwood,
158 Regent Street. Portelanuri Rosenthal in vitrine

18) Daca iti plac pasajele si iti iese vreunul in cale

19) Pentru shopping si window shopping, Oxford Street, 600 de magazine, de la PrimArk (foarte eftin) pana la Selfriedges (foarte scump). Londonezii cumpara de la John Lewis. In fiecare an luminile de Craciun pe Oxford Street sunt aprinse de cate o celebritate.

Eu am scris ce am vazut si ce am fotografiat aici si aici.

Ina spunea...

Madelin,

Just WOW! M-ai lasat speechless! >:D<

Nu stiu daca apuc sa le vad pe toate intr-o saptamana (desi vreau mult-mult!), dar sigur n-o sa ratez Roof Gardens,usa lui Hugh Grant si magazinul cu umbrele. Sunt minunate! :)

Parlamentul, St. Paul's si Albert & Victoria Museum erau deja in program. :)

Inca o data, multumesc mult de tot pentru recomandari! Sunt grozave!