luni, 4 octombrie 2010

Romania International Film Festival

Daca v-ati saturat de productii hollywoodiene, aveti chef de-un film european bun si sunteti faliti (nu neaparat in ordinea asta :-)) va recomand cu caldura Romania International Film Festival.

Ro-IFF este singurul festival international de film dedicat in exclusivitate peliculelor din bazinul Marii Negre (Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Turcia, Grecia si Romania). In plus, ca o premiera in Europa de Sud-Est, e singurul festival care are o sectiune dedicata exclusiv filmelor realizate de femei-regizor ("Femeia in Cinema").

Dupa cum va sugeram mai sus, marele sau avantaj (in aceste vremuri de restriste) este ca are intrarea gratuita. :-) Al doilea e ca oferta de film este extrem de variata (peste 80 de filme de lungmetraj, scurtmetraj, documentare si pelicule alternative).

Am fost aseara la un film iranian ales absolut aleatoriu, care mi s-a parut minunat. Drama dupa trailer, comedie dupa reactia salii, in fapt, de o simplitate inselatoare, ca orice film bun. Se numeste “The Song of Sparrows” (“Avaze gonjeshk-ha” in original) si abunda in genul ala de scene tandre si fermecatoare pentru care trebuie sa ai o anumita stare de spirit.

Nu stiu de ce, la finalul sau am ramas in minte cu un melanj ciudat de “Morometii” si “Slumdog Millionaire”. Oricum, de vazut. Mai ales ca actorul principal a primit pentru acest rol Ursul de Argint, acum doi ani, la Berlin.



Pe scurt: Ro-IFF, intre 1-10 octombrie, la Corso, Eforie, Scala si Clubul Taranului. Gasiti programul festivalului aici si comunicatul oficial dincoace. Daca decideti sa mergeti, vizionare placuta! :-)

2 comentarii:

mayasha mayaltfel spunea...

Superb filmul. Ma gandesc ca iti va placea si asta http://www.youtube.com/watch?v=dqxvZeQsVzY . Joaca acelasi actor.Daca nu il gasesti, il am eu; l-am vazut acum o saptamana.

Ina spunea...

mayasha mayaltfel,

Incepi sa-ti speli pacatele cu Ten Inch Hero. :)))))))))))))))))