vineri, 25 martie 2011

Note to myself

Pentru ca aveam o zi mai low azi, sora mea, Lia, mi-a adus aminte unul dintre citatele mele preferate (primul cu bold de mai jos).

Si, in timp ce il cautam, am descoperit fragmentul din care face parte si care, desi reuneste genul de afirmatii care circula pe email sub forma de Fwd:Fwd:Fwd:Fwd, are ceva linistitor, ca mirosul fin de naftalina dintr-un dulap vechi.

"I've learned that no matter what happens, or how bad it seems today, life does go on, and it will be better tomorrow.
  
I've learned that you can tell a lot about a person by the way he/she handles these three things: a rainy day, lost luggage, and tangled Christmas tree lights.
 
I've learned that regardless of your relationship with your parents, you'll miss them when they're gone from your life.

I've learned that making a 'living' is not the same thing as 'making a life'.

I've learned that life sometimes gives you a second chance.

I've learned that you shouldn't go through life with a catcher's mitt on both hands; you need to be able to throw some things back...

I've learned that whenever I decide something with an open heart, I usually make the right decision.

I've learned that even when I have pains, I don't have to be one.

I've learned that every day you should reach out and touch someone. People love a warm hug, or just a friendly pat on the back.

I've learned that I still have a lot to learn...
  
I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel."

Incredibila femeia asta.

Maya Angelou a fost, de-a lungul vietii, soferita de tramvai (la 18 ani a fost prima femeie afroamericana care a condus un tramvai la San Francisco), scriitoare, poeta (nominalizata la Premiul Pulitzer), regizoare (la 70 de ani a devenit prima femeie de culoare care a regizat un film artistic cu buget mare), actrita, jurnalista, activist social, (l-a cunoscut pe Martin Luther King Jr.) compozitoare, scenarista, producatoare TV, profesor universitar, dar si prostituata, matroana de bordel si dansatoare intr-un club de noapte.

Alex, Andreea, Stela & Chris cred ca am gasit cartea perfecta cu care sa deschidem micul nostru Book Club (Stela, daca deja ai citit-o, cum banuiesc, am si backup). :-) 

3 comentarii:

Alex spunea...

I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.

E atat de adevarat
Vezi asta e motivul pentru care eu unul tot revin si citesc. Pentru ca nu am uitat ca intr-un ianuarie urat m-ai facut sa zambesc. A random person despre care nu stiam nimic si care a scris ceva despre o periuta de dinti pe net...

Cartea parca tin minte ca am citit-o. O biografie cu care merita sa 'pierzi' un pic de timp sa o citesti si care iti da o perspectiva interesanta despre cat de puternic poate fi omul.

Ina spunea...

@Alex: Citatul asta, alaturi de unul al lui Beckett, sunt chestiile dupa care ma ghidez lately in ceea ce fac.

Si foarte draguta partea cu periuta. Multumesc. :)

Tomata cu scufita spunea...

Pentru ca am ramas fara cuvinte, nu zic decat "Merci".