marți, 29 martie 2011

Portretul-robot al baiatului ideal

- Tu te pricepi mai bine, ca ai mai multa experienta decat mine in asta, mi-a spus zilele trecute colega mea Andreea, cand discutam despre un articol pe tema dating-ului. 

Adevarul e ca, desi a trecut ceva vreme de cand am fost intr-o relatie stabila si serioasa, de dating n-am dus lipsa. Suficient cat sa adun material pentru un roman siropos de gagici si pentru vreo doua-trei scenarii de sitcom-uri gen "How I Didn't Meet Your Father".  Plus un scurt-metraj care incepe ca o comedie si se termina ca o drama. 

In perioada in care practicam acest sport numit dating (mai mult ca sa nu mi se atrofieze muschii), imi pusesem la punct un checklist, cu niste calitati care n-am exact idee cum imi inflorisera pe cortex, dar pe care le urmaream cu abnegatie de la prima intalnire.

Baiatul ideal trebuia sa fie, printre multe altele:

* Sclipitor ca intelect. Din pacate nu era suficient sa fie inteligent si atat. Eram atrasa (si inca sunt :-)) cu precadere de tipii care fac uz de partea stanga a creierului. Cum spunea cineva, "there is also something outrageously attractive to me about a man who is brilliant in the areas in which I am legally retarded."

Intr-o perioada dezvoltasem o slabiciune pentru computer geeks si se pare ca era suficient sa ai o diploma cu parafa Politehnicii ca sa-mi trezesti interesul (bine, exagerez grosolan aici, but you get the point). Am emigrat apoi la designeri grafici, analisti economici sau businessmen. Cu totii foloseau un limbaj pe care nu-l puteam urmari cu usurinta, ceea ce era perfect.

Cred ca am cautat mereu un echilibru intre lucrurile cu care ma putea suprinde el si cele cu care puteam face impresie eu. :P  Daca am fi avut amandoi aceeasi arie de expertiza, banuiesc ca m-as fi plictisit repede. Concluzia e ca in materie de intelect am preferat mereu specimenele care sa fie putin out of my reach, dar nu suficient cat sa nu le pot atinge daca as fi depus un mic efort. ;-)

* Ateu. Nu ma intrebati de unde a venit asta (desi, recunosc ca am avut un episod ciudatel cu un fanatic religios). N-aveam nimic impotriva unui tip care credea in divinitate, dar recunosc ca daca imi spunea in timpul discutiei ca e ateu, auzeam involuntar un ka-ching! in minte. Bine, as fi preferat oricand un agnostic, dar cati baieti de 20 si ceva de ani care arata bine, au un simt al umorului fantastic si care l-au citit pe Huxley cunoasteti? :-)  

* Amuzant, dar intr-un anumit fel. Mi-e greu sa explic exact ce tip de umor cautam la cineva, dar aveam nevoie de maximum 2 minute sa-mi dau seama daca-l avea sau nu. Simplificand si folosindu-ma de niste exemple cinematografice, e genul de baiat care savureaza Family Guy, South Park, Futurama sau The Office

* Ca tot am pomenit de cinematografie, am observat in timp ca tipii cu care m-am intalnit erau majoritatea Tarantino type of guys. I'm not a Tarantino type of gal myself, dar chestia asta mi s-a parut intotdeauna atragatoare la un baiat. :-)  

Lista poate continua la nesfarsit, pentru ca am dezvoltat zeci de astfel de puncte mai mult sau mai putin absurde pe acest checklist invizibil. Intre timp imi place sa cred ca m-am maturizat si am renuntat la multe dintre ele. Pe cele mai importante, insa, le-am pastrat. :-)

Multa vreme am crezut ca sunt singura tipa de pe Pamant care ar dezvolta astfel de pretentii ciudate Azi am descoperit pe cineva care gandeste exact asa cum o faceam eu (ok, mai putin partea cu "willing to be henpecked" care mi se pare oribila): Now Accepting Boyfriend Applications. Lectura placuta! :-)  

PS: Zilele urmatoare sunt plecata intr-un press trip in Delta (va povestesc mai multe la intoarcere), departe de minunile tehnologice moderne (computer included), asa ca ne recitim spre weekend. S-aveti o saptamana splendida!

Va las cu o tema de gandire marca Andreea, lansata ca un status pe Facebook. Zic ca merita sa incercati: ;-)  

"Numarul oamenilor care vorbesc despre ceea ce urasc e mai mare decat numarul celor care vorbesc despre ceea ce iubesc. Asa ca va propun sa scrieti, macar o data pe zi, un status despre ce iubiti. Poate fi inclusiv vorba de cafea sau vreme. Si chiar daca scrieti asta o data, sa o ganditi de cat de multe ori pe zi puteti. Hope you're gonna play the game. O sa va schimbe energia cat ati bate din palme."

13 comentarii:

Andreea spunea...

"Zilele urmatoare sunt plecata intr-un press trip in Delta" --- pleci o noapte, femeie! dar faptul ca percepi asta in zile arata cat de entuziasta esti. ahahahaha

multumesc ca i-ai rugat pe oameni sa spuna ce iubesc.

:)

Anonim spunea...

you are so funny :)

the duke spunea...

pai despre ce uram este mai usor
despre ce iubim e mai greu
iubirea de presupune ca gets along with tainic, nerostit

iubesc simplitatea/minimalismul

Anonim spunea...

Am niste copii superbi. Slava domnului ca m-a inselat nevasta-mea...

Pina la noaptea nuntii, nevasta-mea se temea de intuneric. Dupa asta m-a vazut pe mine gol si de atunci se teme si pe lumina...

Nevasta mea este cea mai neispravita bucatareasa. Noi ne spunem rugaciunea intotdeauna dupa cina...

Odata cineva ne-a furat masina. Mi-am intrebat nevasta daca a vazut cumva cum aratau hotii. Mi-a raspuns ca nu, dar a notat numarul masinii...

Intr-o zi, mi-am sunat sotia si i-am declarat: Draga mea, ma gindeam la tine si m-a lovit brusc o pofta nebuna de amor. La care ea a intrebat: Dar cine-i la telefon?

I-am spus dentistului meu ca mi s-au ingalbenit dintii. Sfatul lui a fost sa-i asortez cu o cravata maro...

Azi e o zi absolut nefasta. M-am sculat de dimineata, am luat camasa si i s-au rupt doi nasturi. Am pus mina pe servieta - i s-a rupt minerul. Acum ma tem sa mai merg la WC...

I-am spus psihiatrului meu ca sint trist, intrucit pe mine toata lumea ma detesta. Mi-a raspuns sa nu fiu penibil, deoarece nici nu m-am intilnit inca cu toata lumea...

Cind eram copil parintii mei se mutau adesea dintr-o casa in alta, dar eu i-am gasit de fiecare data...

Eu si sotia mea am trait fericiti 20 de ani. Apoi ne-am intilnit unul pe altul...

M-am dus la psihiatrul meu si i-am povestit: Doctore, in fiecare dimineata cind ma uit in oglinda ma apuca brusc o senzatie cumplita de voma.Ce crezi ca am?
Mi-a raspuns: Nu stiu, dar cu vederea - cert - stai impecabil!
{auto-ironia dusa la superlativ - Woody Allen}

Anca spunea...

computer geeks? arata ciudat, se imbraca ciudat, traiesc intr-o lume a lor, se uita cu superioritate la fete... am fost inconjurata de ei 5 ani de zile si ma bucur ca am scapat.

zapacita spunea...

:)))"ateu" a fost unul dintre punctele care m-au facut sa vreau sa aflu ce-i cu prietenul meu de azi

Aliceee Traveler spunea...

Toate fetele cred ca scaneaza baiatul dupa propriile cerinte, bine stabilite in capul lor. Si eu am una mai ciudata, daca baiatul are buze pline, mi-a captat deja atentia si putem trece la verificatul celorlalte :), care seamana cu ale tale plus inca cateva hahahah

Am sa incerc faza cu statusul, sa vedem ce iese!

Photography Lady spunea...

Eu, cum bine stii, am computer geek-ul meu acasa, si ma bucur ca sunt langa el :)

Desigur are ciudateniile lui, insa si eu am pe ale mele, deci ne putem intelege.

Photography Lady spunea...

http://penguinpetes.com/b2evo/index.php?title=one_for_the_ladies_how_to_date_a_geek_gu&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Interesant!

andru spunea...

Mie mi s-ar parea tare ciudat sa vin intampinarea unui om pe care abia il cunosc cu o lista de idei de bifat in minte. Cred ca niciodata nu m-am gandit ca cineva trebuie sa fie intr-un anume fel ca sa-mi placa mie... Unii tipi mi-au placut, altii nu, dar motivele au devenit vizibile (sau le-am cautat eu) dupa.

baiatu spunea...

si care mai e viatza in Delta?
uite o istorioara de acolo, veche de 10 ani:
Explorare in necunoscut: Delta Dunarii
grija mare la tzantzari! :)
si daca nu navighezi pe net, mai bine lasi pe altii sa vasleasca ;)

l spunea...

hmmm

Ina spunea...

@Andreea: La frig creierul se contracta. :))

@Dobrecatalin: Thanks! :)

@the duke: Frumos spus, dar nu neaparat adevarat. Eu merg pe varianta Andreei. :)

@Anca: Ai mei au fost toti hot, smart & funny. Ori sunt eu norocoasa ori te-ai invartatit tu pe unde nu trebuia. :))

@zapacita: Yes, great minds think alike, indeed. :))

@alicee: You do that. Sa-mi spui ce-a iesit. :)

@Stef: #5 ahahahahahaha

@andru: Evident, am exagerat. Chestiile alea s-au potrivit intamplator tuturor tipilor cu care am fost si de-asta am glumit ca le-am transformat intr-un checklist. Iti dai seama ca nu stateam cu scanerul de calitati dezirabile pe capul bietilor baieti. :)

@baiatu: Check my last post.

@l: Tu esti exceptia de la regula. ;)