Tabu de mai, pe care il gasiti de cateva zile la chioscuri, e editia cu numarul 100. Tema ei este "frumusetea" si cel mai mare compliment pe care noi, echipa, l-am primit e ca arata atat de bine incat ar trebui sa se vinda la galeriile de arta.
Lasand gluma deoparte, intr-adevar, pictorialul de cover cu Monica Barladeanu este absolut spectaculos. In "Metamorfozele Monicai", semnat de Laura Cirnici si Dan Samoila, Monica Barladeanu reinterpreteaza cateva dintre cele mai celebre si frumoase ipostaze feminine din pictura mondiala.
Mai jos puteti vedea una dintre cele mai frumoase portrete ale lui Klimt, cel al lui Adele Bloch-Bauer, si alaturi interpretarea moderna a Monicai.
Daca va intereseaza pictura si artele in general sau sunteti pur si simplu curiosi cum se realizeaza un astfel de material (in spatele lui este o munca enorma, Dan Samoila, fotograful sau, mai bine zis, artistul, a pictat cele mai multe elemente de background pe diverse suporturi cu acuarele sau acrilice) va recomand materialul Making of de pe site-ul Tabu.
Stiu ca pana acum v-am obisnuit sa va fac un review al intregii reviste. Alti oameni au scris insa deja despre cele mai interesante articole din acest numar. Va recomand in acest sens posturile Andreei Vasile si Anei-Maria Ciobanu.
Eu o sa va povestesc doar despre trei articole scrise de mine, nu neaparat cele mai bune, dar ale caror subiecti mi-au fost foarte, foarte simpatici si pe care le-am scris cu drag.
Primul este articolul de la rubrica de Debut, unde gazduim baietii si fata de la Creative Monkeyz, creatorii RObotzi. V-am spus acum ceva vreme ca m-am intalnit cu niste oameni a caror groupie frenetica sunt dar ca la momentul respectiv nu va puteam da mai multe detalii. Asta e partea proasta cand faci o revista lunara. A aparut deja un articol in Gandul despre cum s-au nascut Mo si F.O.C.A., care, intr-adevar, prezinta principalele informatii despre proiect. Eu am insa povestea de suflet din spatele proiectului, care nu s-a publicat inca nicaieri. Si o s-o impartasesc cu voi saptamana asta, insotita de o poza simpatica cu echipa foarte misto care face RObotzi.
Cel de-al doilea subiect pe care l-am abordat cu mare bucurie este un material cu una dintre cele mai frumoase actrite din Romania, Diana Gheorghian. Articolul face parte din dosarul "In lupta cu frumusetea" in care trei actrite cunoscute pentru fizicul de invidiat, din generatii diferite (Manuela Harabor, Diana Gheorghian si Cezara Dafinescu), vorbesc despre cum, din avantaj, frumusetea devine deseori o povara. Cele 4 ore pe care le-am petrecut povestind cu doamna Gheorghian m-au umplut de o stare extraordinara de bine si de drag. Este un om absolut minunat, care, desi a trecut prin multe momente dificile, si-a pastrat un optimism incredibil de molipsitor.
Nu in ultimul rand, rubrica "Fashionista" o prezinta luna aceasta pe the lovely Anna (pe cuvant de cercetas ca am incercat sa-o caracterizez printr-o sintagma mai putin cliseistica, dar lovely si Anna par ca au un magnetism reciproc). E una dintre cele mai witty, amuzante si simpatice fete pe care le cunosc si, in plus, ador stilul ei vestimentar feminin si eclectic. Si ce prezenta mai potrivita pentru un numar aniversar? Ca s-o vedeti cocotata pe un balansoar pe tocuri purtand deja-celebrele ei dresuri roz cu benzi desenate, trebuie sa cautati numarul de mai al revistei.
Tot apropo de numarul asta, am descoperit cu uimire ca articolul meu care s-a bucurat de cel mai mare succes este "Codul bunelor maniere moderne in dating", in care o gasca de baieti si alta de fete mi-au povestit despre cum sta treaba cu prima intalnire, flirtul pe retelele sociale, prezervative si one-night stand-uri. Au scris deja despre el Andressa si Gelu.
Cei dintre voi care isi amintesc textul-mamut Despre semnale vor fi poate surprinsi sa afle ca pentru respectivul articol, in calitate de expert in seductie, am apelat la Alex David. Instinctul nu m-a inselat insa, pentru ca Alex mi-a oferit niste pareri foarte pertinente si, contrar asteptarilor mele preconcepute, deloc machiste. Toata lumea a avut de castigat din aceasta colaborare intre liniile inamice (site pentru barbati vs. revista pentru femei): articolul contine niste sfaturi utile si cu mult bun-simt, lui Alex si site-ului pentru care scrie le-au crescut notorietatea si, din cate am citit in comentariile de pe Fii Barbat, pe frate-miu il asteapta o bere. ))
Sper sa va placa numarul de mai al revistei si promit sa revin saptamana asta cu textele catorva articole din numarul de aprilie (despre care n-am apucat sa va povestesc nimic) pe care vreau sa le cititi in caz ca n-ati facut-o deja. S-aveti o saptamana strasnica!
7 comentarii:
la mai multe!
interesante materiale
cumva, parca nu-mi comvine ca tocmai MB apare pe editia aniversara.. nu-s fan..
spor la lucru!
be careful with the recording devices ;)
daca pana acum nu eram foarte convinsa, ai reusit sa ma convingi tu. si, mai mult, materialul despre Creative Monkeyz. :)
@berevi: Multam fain! N-am prea inteles-o pe aia cu recording devices.
@Tomata cu scufita: materialul despre CM din Tabu e foarte scurt, in schimb poza face toti banii. Pentru varianta lunga a lui, aia in care va promiteam ca dau din casa, stay tuned. :)
just got it!
can't wait to read it! :)
mnoh,
your job, doing interviews, erasing by pressing wrong button, you know!
iaca fac si eu o inventie pentru tine: cand iei interviu poti s-o suni pe o prietena.. sau pe mine :P si lasi deschis, "online"
astfel pe langa cele doua recording device-uri mai inregistreaza si prin telefon discutia, asa ca ramai cu o copie de rezerva la prieteni (sau la headquarter) pe langa reportofonul si.. laptopul cu webcam? zic si eu
this high technology is tricky smtms
bine, stiu, trebuie si discretie ca sa nu se inhibe "subiectul"
tough job :)
din pacate, a aparut si pe pandora's despre robotzi mai demult. uite:
http://pandoras.realitatea.net/job/tara-tara-vrem-robotzi-19151.html
@Oltea: Mersi fain de link, ma identific perfect cu of-ul autoarei din chapeau. :)
Trimiteți un comentariu