vineri, 4 martie 2011

10 chestii care-mi plac* in Tabu de martie


1. Story-ul extrem de emotionant scris de Cristina despre Mirela Oprisor (actrita care joaca rolul sotiei in "Marti, dupa Craciun") si drumul pe care l-a parcurs de la vanzatoare de noapte la chiosc si pana la Cannes. 
2. Raspunsurile foarte oneste pe care Abdellah Taïa (primul scriitor arab care a recunoscut public ca este gay, despre care v-am povestit aici) i le-a dat colegei mele, Andreea.
 3. Prima parte a eseului "Intoarcerea in dulap" a lui Micheal Cunningham (autorul romanului "The Hours"), publicat in exclusivitate in Romania.
4. Story-ul despre Roxana Vasilescu, lead programmer la una dintre cele mai importante companii producatoare de jocuri pe telefon. Pentru el mi-am petrecut o zi intreaga in mijlocul departamentului de programare, umpland 28 de pagini de agenda cu notite. Cel mai misto sentiment l-am avut azi, cand am primit pe Facebook un mesaj de la unul dintre baietii din echipa, care spunea simplu: "Fain articolul". :-)  
5. Cover story-ul cu Andreea Raicu si Flori Badita (castigatoarea concursului "Miss fata de la tara" de la Prima TV), in care colega mea, Andreea, pune, printr-o paralela simpatica, problema statutului de persoana publica. Si, bineinteles, superbul pictorial care insoteste textul, inspirat din "Black Swan"
6. Dosarul "Granita celor 30 de ani", in care trei femei povestesc ce au visat sa fie pana la 30 de ani si ce s-a intamplat, in realitate.
7. Povestea Stelei Ghetie, una dintre femeile cele mai fascinante si puternice pe care le cunosc si despre care va spuneam mai demult ca, daca ar scrie un roman autobiografic, ar zbura "Eat, Pray, Love" din NYT Best Seller List. 
8. Incursiunea Cristinei in sanctuarul H&M de la Stockholm, descrisa cu abundenta de detalii, in stilul ei caracteristic. 
9. Lista celor 30 de lucruri pe care orice femeie de 30 de ani ar trebui sa le aiba/stie, scrisa de Pamela Redmond Satran, autoare americana deseori confundata, datorita acestui text, cu Hillary Clinton. 
10. Faptul ca chirurgul plastician Dana Vasilescu (despre care v-am povestit atunci cand am cunoscut-o, in noiembrie, ca mi-a castigat admiratia) este Femeia Lunii Tabu



* la nebunie

7 comentarii:

Dana spunea...

Si ce importanta au pentru viata mea(noastra) toate chestiile astea?

Ina spunea...

@Dana,

Banuiesc ca nu o sa-ti/va revolutioneze viata. :) Sunt doar niste recomandari de lectura, spun eu, frumoase.

Anonim spunea...

intrati si voi intr-un ..trend de reduceri .. sa apuc si eu la juma' de pret? plz? :D
lasa, noroc ca e si online :P

ona spunea...

cele 30 de lucruri au aparut acum vreo 3-4 ani in Glamour. le-ati scos de la naftalina or what?

Ina spunea...

@ona,

Acum 14 ani. Citeste Tabu si o sa vezi. :)

mOntecOre spunea...

@Dana: daca un om crede in ceea ce face, si cumva ceea face il si defineste, dupa cum vezi poate si blogul il defineste ce te face sa crezi ca ar trebui sa conteze ceva pt viata (noastra) ta personala? Aroganta ar trebui sa existe atunci cand e cazul, zic eu.

mOntecOre spunea...

ps: titlul e mai mult decat explicativ, "gen":)))