luni, 11 octombrie 2010

Inozza la 4 ani

Nu-mi vine sa cred ca au trecut 4(!) ani de cand am scris primul post stangaci pe acest blog, in care povesteam despre experienta mea de Erasmusa la Varosvia.

Mi-ar fi greu sa contabilizez tot ce mi-a adus blogul in viata in acesti patru ani. Lucrez la revista Tabu pentru ca acum doi ani Cristina Bazavan, redactorul-sef, mi-a descoperit blogul si i-a placut. Locuiesc cu Chris pentru ca ne-am cunoscut si ne-am imprietenit pe blog. Exista in viata mea niste prieteni buni pe care i-am cunoscut aici. Si astea sunt doar lucrurile evidente.

Numai eu stiu, insa, ce bucurie mi-au facut mesajele voastre atunci cand mi-a fost greu sau cum zambesc la fiecare mail in care cineva imi spune ca rezoneaza cu ceva ce am scris. Numai eu stiu cat de dragi imi sunteti unii dintre voi si cat de mult as vrea sa va cunosc intr-o zi pe toti, sa va multumesc ca ma cititi si ca imi faceti viata mai frumoasa in fiecare zi. 

Pentru cei dintre voi care ati nimerit azi pentru prima data aici: Bine ati venit! :-) M-as bucura sa gasiti aici lucruri care, daca nu sa va puna pe ganduri, macar sa va faca sa zambiti. Pentru mine, cel putin, asta e unul dintre principalele scopuri ale acestui blog.

Si, ca sa nu va rataciti prin hatisurile arhivei, iata in ordine invers cronologica cateva dintre textele pe care le-am scris si de care imi amintesc cu drag:

Decat o linie fierbinte

O rochie, doua nunti si nicio inmormantare

Despre semnale

Blocul meu - Compunere

Cum am dormit eu aseara in baie

The Freak Show 

Pentru cititoarele (si cititorii!  :P) mele/mei vechi: nici nu stiti cat apreciez ca ati trecut alaturi de mine prin 4 ani extrem de zbuciumati, cu pauze dese, cu un an in care a trebuit sa introduceti parole ca sa ma cititi si apoi cu alta jumatate de an in care blogul si-a inchis de tot portile. Va multumesc ca nu ati fost descurajati de toate aceste lucruri si ca inca sunteti aici. Voi ma motivati sa scriu mai bine, mai des si sa fac din blogul asta un spatiu in care sa intrati zilnic cu drag.

V-as ruga, daca aveti timp, sa lasati un comentariu la acest post si sa-mi spuneti orice vreti voi. Ma gandesc ca poate asa ii impulsionez pe aceia dintre voi care n-au mai comentat demult, si de care mi-era dor, sa mai scrie ceva. :D

Cu drag,

In(ozz)a

PS: As fi vrut sa marchez implinirea a 4 ani de blogging prin niste schimbari grafice si trecerea pe domeniul .ro (pe care il tot am de aproape 3 ani), dar, din cauza multelor schimbari din viata personala, n-am reusit sa o fac pana pe 10 octombrie. Va promit insa ca pana la sfarsitul acestei luni aniversare sa va bucurati de o noua Inozza. :-)

41 de comentarii:

Florin spunea...

congrats, dear! :)

Ina spunea...

Multumesc, Florin! :D

Alina spunea...

Te citesc de la inceput (chiar, ce repede au trecut 4 ani!) si mi-ai devenit foarte draga >:D<

Sper si eu sa ne cunoasteam intr-o zi cu soare :)

sunny side up spunea...

la multi ani, inozza noastra!
si eu te citesc de mult, mult de tot, de cand si eu (si tu!) eram studente, si imi esti tare, tare draga! e unul dintre putinele bloguri pe care revin, cu placere, de fiecare data, si la care nu am renuntat in timp.

keep on writing! :)

Ina spunea...

@Alina, fosta mea cititoare din Timisoara, actuala mea cititoare din Danemarca! >:D<

[La inceput, cand puteam numara oamenii care imi citeau blogul pe degete, ii asociam cu orasul din care erau, iar tu erai "fata draguta din Timisoara"] :) Si da, si eu as vrea mult sa ne intalnim intr-o buna zi. :)

@Catalina: Serios? We go back so long? Ce tare! Eu te stiu mai bine doar in ultimele luni, de cand imi lasi comentarii si am inceput sa-ti citesc blogul (and that reminds me ca am vrut sa las comentarii la vreo 3 posturi f simpatice but I never did :D). Ma bucur ca avem such a happy & long history! And may we be happily read each other's blog even when we're grey and old! :))

Anca spunea...

Eu am intrat din intamplare la tine pe blog, acum vreo 2 ani si ceva (cred), cautand "chihuahua racit care stranuta" si am dat de postul cu Lily. Pe atunci nu citeam niciun blog si nici nu prea stiam cu ce se mananca. Am revenit de cateva ori sa vad daca ai mai scris ceva de chihuahua si tot citind posturile, am inceput sa te urmaresc de-a binelea. Ti-am citit toata arhiva, ca pe-o carte si mi-a parut rau cand s-a terminat. Pe urma mi-am zis "ce frumos, vreau si eu blog!". Acum citesc o o gramada de bloguri, dar foarte putine personale. Dintre toate, al tau e printre preferatele mele. Ai mare talent la scris si o viata interesanta, cel putin asa cred eu.

Diana spunea...

La multi aaaaaaaaaaaaani! Eu sunt printre cei care te citesc des, dar comenteaza foarte rar, dar asta doar dintr-o oarecare comoditate. Trecand peste asta, totusi, iti urez la cat mai multe posturi/bucurii/zambete/motive sa te simti fericita! Mult spor!

Gabriela spunea...

Well, felicitari si tot inainte! Si La Multi Ani de blog!

Te citesc zi de zi cu mult mult drag!

Ina spunea...

@Anca: Da, tin minte cand ai aparut pe blogul meu, gratie lui Sparky :) Si ma bucur tare mult daca am contribuit (chiar si intr-o mica masura) la aparitia blogului tau. >:D<

@Diana: Multumesc mult si ma bucur ca te-am convins (macar azi!) sa-mi lasi un comentariu. :)

@Gabriela: Multumesc tare, tare mult! >:D<

uneori, sunt ioana. spunea...

te-am citit de cap-coada in cateva zile, dupa ce te-am 'redescoperit" recent si am avut senzatia ca citesc una dintre cartile sophiei kinsella. da, e un compliment :) la multe postari minunate! *cheers with some earl gray*

sunny side up spunea...

ina: daaa, te citesc de cand eram in anul IV de facultate (parca!) si cand am dat peste post-ul "Cum sa obtii slujba visata", la care recunosc ca am ras cu lacrimi, pentru ca ma recunosteam rau de tot in cele scrise de tine!

niciodata nu prea mi-a placut sa las commenturi pe bloguri, dar in ultimul timp am ajuns la concluzia ca e fair and nice sa comentezi postarile care iti plac sau care iti dau un sentiment frumu sau care iti insenineaza ziua :)

have a lovely day!

Ina spunea...

@Ioana: E un compliment care ma onoreaza si pentru care-ti multumesc. :) Btw, check out descrierea blogului. What do you think? :D Pana acum parerile au fost impartite, asa ca acum fac sondaje. :) *cheers cu un cappuccino*

@Catalina: Sunt cat se poate de bucuroasa ca ai ajuns la aceasta concluzie. Si o sa incerc si eu sa aplic asta :D

uneori, sunt ioana. spunea...

"Bridget Jones meets Carrie Bradshaw"! :))) un hibrid tres chic! desi, recunosc ca Bridget din carte nu mi-a placut asa mult ca cea din film (aaaah, Colin Firth ♥).. oricum, trebuie sa adaug ca vad si un pic din Andy Sachs in tine.

Ina spunea...

@Ioana: Andy inainte sau dupa ce si-a vandut sufletul Mirandei? :)) Oricum, daca ar fi fost dupa mine as fi adaugat-o si pe Lorelai Gilmore ca ma recunosc un pic si in ea, dar parca prea ma lungeam. Oricum, inca nu e batut in cuie, ca vad ca lumea stramba din nas. Mie mi se pare funny. :D

PS: Bridget Jones in varianta Renée Zellweger e clar mai misto ca aia din carte! Si Collin Firth e...well, Collin Firth. *insert sigh here*

Anna Pope spunea...

Felicitari draga mea. Ma astept la cat mai multe posturi de la tine, sper ca stii cat de mult imi place cum scrii (si daca nu stiai inainte, uite ca ai aflat).

Si acum chiar ca tebuie sa-ti fac un teanc urias de american pancakes cu sirop de artar. Vezi ca te prind sigur saptamana viitoare ;D

Anonim spunea...

as fi vrut sa-ti urez la multi ani, da' nu stiu.... it just doesn't seem right... mai bine-ti urez "la cat de multi ani vrei tu".

Ina spunea...

@Anna: :D Uite ca nu stiam ca-ti place cum scriu. Noroc ca mai implineste si blogul 4 ani si mai aflu lucruri. :))

Abia astept faimoasele clatite, devenite aproape un mit urban. :)) Si promit sa vin cu barfe simpatice de la Milano, ca sa avem cu ce sa le savuram. :)

@Anonim: O urare foarte potrivita. Multumesc! :)

Anonim spunea...

Felicitari Inozza! Pentru cei 4 ani de blogging si pentru noul job pe care il meriti din plin si pe care stiu ca ti-l doresti (in taina :)) de mult timp.
Ti poop si abia astept sa ne vedem la o ieseala :)

Ina spunea...

@Anonim: Multumesc! Nu prea sunt eu omul cu secrete, cred ca toata lumea stia ca-mi doresc sa lucrez aici. :)

Daca ne cunoastem, de ce le semnam anonime? Astept raspuns asumat. :P

iulia spunea...

La multi ani! Nu ti-ar veni sa crezi daca ai sti cate schimbari ai adus in viata mea!
Iarta-ma ca nu am mai fost asa prezenta prin comentarii, dar am ales tacerea in multe parti din viata mea si m-am obisnuit asa!
TE PUP SI TE IMBRATISEZ!

Ina spunea...

@Iulia: In primul rand, BIG >:D<. In al doilea rand, sper ca-ti dai seama ca m-ai facut super curioasa cu commentul tau enigmatic si astept niste detalii acum. :P

Alice in vintageland spunea...

La multi ani!:) Eu chiar ca te citesc de la inceput de tot, te-am descoperit exact cand ai inceput sa scrii via Andressa, am comentat rar spre deloc, dar am citit tot si mi-a placut tare (si o sa citesc si de aici inainte)!:)

Ina spunea...

@Alice: Multumesc mult de tot si pt apreciere, si pt comment. :) Intr-adevar, ne stim de mult si la Inozza figurezi clar la categoria "old friends". App de friends, cand ai timp, check your Fb. :D

Cristina spunea...

Incerc sa rezolv (tehnic vorbind, partea cu anonimatul:))
...sa vedem daca iese :P

Ina spunea...

@Cris: Ahahahahahahahahahahhahahahahah

>:D<

Cristina spunea...

:D

Irina spunea...

si eu, care nu las aproape niciodata comentarii, dar te citesc de vreo 3 ani, vreau sa-ti multumesc :P

pentru ca si acum citesc anumite posturi de-ale tale de mai demult, cand imi e greu sau usor, si ele ma linistesc

multumesc, deci :P

Ina spunea...

@Irina: M-a facut really happy commentul tau. :D

andrei spunea...

Ce tare, poti sa vezi de unde te citeste lumea... Cati cititori ai din Lyon? :p
La multi ani Inozza >:d<

Ina spunea...

@Andrei: Unul si bun! :*

Zany spunea...

La multi ani! :)

Ina spunea...

@Zany,

Multumesc! :)

mOntecOre spunea...

S-au spus toate cat erau de spus.
Continua sa scrii si vei face multa lume fericita, including myself.
La multe posturi!
Oana

Ina spunea...

Oana,

Multumesc mult! :) Pana ma cititi si va place, asa am sa fac. :D

ChriSmilla spunea...

La multi ani, draga mea! Mi-aduc aminte perfect ce revelatie ai fost inca de la inceput, ca Erasmusa, cand am ajuns la tine de pe blogul Andressei, apoi n-am mai plecat. Am trecut prin parole (cred ca atunci am primit primul e-mail de la tine :) si prin anul tacerii... si te-am asteptat sa revii, pentru ca ai ceva de spus. Si-o spui atat de frumos! >:D<

Acum sa stii ca astept cartea aia pentru copii!

Cu drag [de Ina, Lilly si Blog],

Chris

Ina spunea...

@Chris: Pentru commentul asta Ina te imbratiseaza, Lily iti sare (in mod neasteptat!) in poala si blogul, ca intotdeauna, te are tare draga. :)

Jorjel spunea...

Hey there, my almost made-of-honor!

Imi pare bine ca ai revenit dupa fiecare "cadere" (stim cu totii ca au fost doar strategii de marketing, si chestia cu parola, si cu inchiderea blogului :)) ) si cu placere ca ti-am fost [aproape] toti aproape. :P

Cu drag,
Jorjel - your almost best man (sau gentleman in waiting, ca sa nu para ca ma dau mare cu "best man" :D )

Ina spunea...

@Jorjel: Nu ti-am fost "almost maid of honor", ca asta insemna ca tu sa fi fost mirele. :) Am fost your "almost wedding dance partener" (sau ceva de genul). Oricum, la experienta pe care o ai acum, nu ma mai incumet sa te insotesc pe niciun ring de dans. :P

Jorjel spunea...

Era dimineata, nu imi bausem cafeaua. *blush* Auzi tu la mine: "made of honor". :)) Si daca nu as fi recitit de vreo 3 ori, mai ziceam. Dar asa, tinand cont si de faptul ca in majoritatea timpului sunt un "grammar nazi", am dat-o puuutin in bara. Nu se intampla prea des, imi permit. :P

Si legat de intelesul expresiei, am stat si eu pe ganduri, dar am preferat asa in final. Am precizat ca nu imi bausem cafeaua inca? :D

PS: Don't worry about the dancing. I lead, you follow. :>

Anca spunea...

Buna,Ina!Poate e ciudat sa-ti zic "La multi ani!" acum,cand nu e octombrie,cand aveti mai mult de 4 ani,dar azi am ajuns la postarea prezenta,deci "La multi ani!".Am inceput sa-ti citesc blogul de la coada la cap,in ideea de 'a fi la zi":D dar am abandonat teoria asta de la prima postare citita,intrucat nu eram deloc la zi,pentru ca nu cunosteam "istoria" blogului.Asa ca am inceput cu inceputul.Si in fiecare zi,la munca,ma bucur de toate inceputurile tale,de unele sfarsituri(ma bucur si de ele pentru ca mereu arati ca the end=start),ma amuz,ma regasesc uneori in ce scrii,ma incrunt,suspin,mi se face foame(niciodata somn),te invidiez pentru ciocolata si inexistenta ei pe fizicul tau,ce mai,traiesc intr-un fel sau altul in fata postarilor tale,ceea ce ma face fericita sa spun ca nu-mi pierd timpul in fata calculatorului,ci il castig.Asadar,iti multumesc pentru timpul castigat si abia astept sa-ti urez din nou "La multi ani!",in mai putin de un an!

Ina spunea...

Anca, nici n-ai idee ce tare m-a emotionat comentariul tau... Sunt foarte bucuroasa ca-ti place ce-am scris pana acum si iti sunt recunoscatoare ca ti-ai facut timp si mi-ai spus asta.

Abia astept sa ajungi la zi (si, in caz ca nu o faci pana pe 7 aprilie, te rog sa arunci un ochi pe blog in saptamana respectiva - esti prima careia ii spun asta, dar vreau sa organizez un mic eveniment pentru cititoarele mele si, daca esti in Bucuresti, mi-ar place mult de tot sa vii si sa ne cunoastem).

Cu mult drag,

Ina